Årets TTH-damespiller: Inger Smits


05.04.2019 | Af Nanna Gantriis Mortensen

Inger Smits kunne fortjent lade sig hylde som Årets TTH-damespiller inden gårsdagens kamp mod Nykøbing Falster Håndboldklub. Årets TTH-damespiller præsenteres af Sortberg+Hansen.

Den hårdt skydende hollænder har haft en flot sæson i TTH Holstebro, hvor hun rangerer som klubbens ubestridte topscorer med 124 mål i alt. Til trods for dette, var det dog en overrasket Inger, der satte ord på kåringen:

- Jeg bemærkede godt, at jeg var nomineret, men det kunne jo ligeså godt være en af de andre piger, der ville løbe med titlen. Så jo, jeg var lidt overrasket, og ikke mindst glad. Holdet er jo det vigtigste, men det er også rart at få personlig hæder en gang imellem.

Den 24-årige bagspiller kom til TTH Holstebro fra tyske Oldenburg i 2017. Dengang var ambitionen mere spilletid på landsholdet samt at opnå DM-slutspillet med TTH Holstebro. Begge mål er nået, da Smits i december vandt EM-bronze med det hollandske landshold, og i foråret sikrede sig en, for mange, uventet slutspilsplads med TTH.

- Årene i TTH har været helt fantastiske for mig. Selvfølgelig var det svært at komme til en ny kultur og et nyt sprog i starten, men pigerne og klubben generelt var helt fantastiske til at tage imod mig. Jeg altid været glad for at være her, og miljøet i TTH er fantastisk.

I 2018/19 sæsonen har Inger præsteret følgende:

  • Årets TTH-damespiller
  • TTH-topscorer med 124 mål
  • TTH-assist-topscorer med 105 assist (2. bedste i ligaen)
  • EM-bronze med det hollandske landshold
  • Kvalifikation til slutspillet
  • 3 gange på ”Dameligaens Rundens Hold”
  • Kåret til Månedens TTH profil for september

Foruden at udgøre et farligt våben i angrebet, er der i titel-begrundelsen også blevet lagt vægt på Inger Smits professionelle tilgang til håndboldsporten, og hvordan hun har været med til at løfte træningsniveauet i klubben:

- Kulturen i klubben er helt speciel. Alle vil det så meget og træningsiveren er utrolig høj, så man har også lyst til at give den gas til træning. Jeg har altid været glad for at komme til træning, og jeg kan også høre fra mine trænere og holdkammerater på landsholdet, at jeg har udviklet mig i min i tid i Holstebro, forklarer Smits.

Sæsonen spiller på sidste vers for TTH’s damer, og det samme gør Inger Smits tid i Holstebro. Bagspilleren har nemlig valgt at søge nye udfordringer efter denne sæson. Derfor betyder det også ekstra meget at slutte ordentligt af:

- Det er fantastisk at slutte af på den her måde med DM-slutspil og en personlig kåring. Det var et mål før sæsonen at vi skulle i slutspillet, men vi er et meget nyt hold med mange nye spillere, så derfor var det langt fra sikkert at målsætningen ville lykkedes. Det gjorde den heldigvis, og jeg føler, at vi kan være stolte af at være nået hertil.

Sæsonen er dog ikke helt slut for Smits & Co. Holdet har tre kampe tilbage i slutspillet, men den sidste hjemmekamp spilles allerede mandag den 8. april kl. 20.30. Her møder man de forsvarende danske mestre fra København Håndbold. Køb din billet til kampen HER

Del på facebook