Årets TTH-spiller 2020/21: Kay Smits


08.06.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

Kay Smits kom til TTH Holstebro i 2018 som en ukendt 21-årig knægt. I går kunne han lade sig hylde som Årets TTH-spiller 2020/21. Nu som 24-årig ligaprofil og på vej mod verdens største håndboldscene.

Tre år i TTH Holstebro kulminerede mandag aften for Kay Smits, der i sin sidste hjemmebanekamp kunne lade sig hylde som Årets TTH-spiller 2020/21.

Udover den fine hæder modtog højre backen også en gave af Vestjysk Banks Erhvervs- og Kundechef Viggo Sørensen, samt en overraskelse fra nogle helt specielle personer. Klubben havde nemlig allieret sig med Kays mor og søster Inger, cheftræner Søren Hansen og direktør John Mikkelsen, der alle sendte en videohilsen til Årets TTH-spiller.

- Den hyldest jeg modtog af publikum efter kampen betyder rigtig meget, og det var en dejlig overraskelse at modtage videohilsenerne. Det var overvældende at få så mange positive ord med på vejen, siger Kay Smits.

Hvordan siger man tak på bedste vis?
Meget symptomatisk endte hollænderens sidste hjemmekamp med en sejr og titlen som topscorer med ni mål på ti forsøg. Noget som ikke var helt tilfældigt, hvis man spørger hovedpersonen selv:

- Jeg havde gjort mig nogle tanker inden kampen om, hvordan jeg bedst mulig kunne sige tak for de sidste tre år i TTH. Jeg kom frem til, at den bedste måde jeg kunne takke publikum, var ved at spille en god håndboldkamp og give alt hvad jeg havde. Så det forsøgte jeg at gøre, siger han ydmygt.

Pr. 1. juli hedder arbejdsgiveren ikke længere TTH Holstebro, men i stedet SC Magdeburg, hvor hollænderen skal prøve sig af i verdens største håndboldliga. Men tiden i TTH Holstebro vil han altid kigge tilbage på med positive minder, slår han fast.

Inden Kay Smits endegyldigt siger farvel til Holstebro skal han og holdkammeraterne spille en tredje og endegyldig DM-bronzekamp mod GOG. Kampen spilles i Gudme onsdag den 16. juni.

Du kan se videooverraskelsen til Kay Smits ved at klikke her

Personlig sponsor for Kay Smits er Nørre Vosborg

Kay Smits’ sæson 2020/21:

  • Nr. 2 på topscorerlisten (195 mål)
  • Nr. 4 på MEP-listen (116,62 MEP)
  • Månedens TTH-profil, november
  • Mest værdifulde spiller, EM-kvalifikationen
  • Kvalifikation til EM-slutrunden 2022 med Holland
  • Årets TTH-spiller 2020/21

Del på facebook