Allan Damgaard om EHF Cup seedning


12.07.2019 | Af Morten Toft

For nyligt blev det offentliggjort, at TTH Holstebro kan se frem til at træde ind EHF Cuppens 3. runde i 2019/20 sæsonen. I den anledning har vi talt med hjemvendte, Allan Damgaard, der har oplevet flere store kampe i europæiske turneringer, og han sætter ord på hvorfor Europa-kampene er så specielle. 

Hvad betyder det at spille i EHF Cuppen?

- Det er altid sjovt at komme ud i Europa og spille. Det giver os en masse sportslige oplevelser, hvor vi bliver presset maksimalt, og dermed håber jeg at vi kan flytte vores topniveau i den rigtige retning. Samtidig giver det noget specielt til holdet, når vi er afsted på ture sammen. Der kommer lidt en anden stemning over tingene.

Hvad betyder de europæiske kampe for klubben?

- Det betyder meget for vores selvopfattelse, at vi spiller internationalt hvert år. Vi vil gerne anses som et tophold, og derfor er det vigtigt at kvalificere sig til internationale turneringer. Da jeg var i Tyskland i sidste sæson, oplevede jeg at folk lige pludselig snakkede om Holstebro via deltagelsen i EHF Cup Finals, så det øger helt sikkert kendskabet og respekten for Holstebro håndbold.

Hvad glæder du dig mest til i EHF Cuppen? 

- Jeg glæder mig mest til at komme ud og opleve nogle andre håndboldhaller end blot de danske. Og så er niveauet i EHF blevet virkelig højt de sidste par år, og det bliver kun højere med de nye regler, hvor vi ser at nr. 3 i Tyskland “kun” skal spille i EHF Cuppen. Men det er igen med til at højne niveauet og give flere sjove kampe for os spillere.

Se EHF Cuppens seedningslag HER

Del på facebook