Bagom Mensing: Fysik og en tordenarm der batter


08.12.2020 | Af Louise Boo

Han hopper højt, skyder hårdt og scorer mål på stribe. – Aaron Mensing har for alvor spillet sig varm og er også velfortjent Månedens TTH-spiller i november. Og det er ikke tilfældigt, at hans præstationer topper. Bagved de mange mål ligger nemlig en målrettet indsats med fokus på eget spil og den gode aggression.

- Et fysisk pragteksemplar med en tordenarm. Når først han bliver spillet op i fart, er han uhyggelig. – Så smadrer han bolden ind.

Ordene kommer fra håndboldkommentator, Peter Bruun Jørgensen, under Aalborg-kampen og får hovedpersonen selv til at trække på smilebåndet.

- Det er faktisk blevet nævnt før i styrkerummet det med det fysiske pragteksemplar, griner Aaron Mensing og erindrer, at fysioterapeuten engang har sagt noget lignende.

Jeg har helt sikkert arbejdet med fysikken, og rent fysisk er jeg, hvor jeg gerne vil være. Jeg synes også, det går fint med konditionen, siger Aaron Mensing.

De seneste år har den hårdtskydende venstre-back været på et stramt træningsprogram med tilhørende kostplan. For selvom det er svært at se, har bagspilleren på 1,98 cm ikke altid været høj og med stor muskelmasse, men snarere bare høj og tynd.

Efter en masse ekstra måltider og mange timer i træningslokalet er den rette balance fundet. Og Aaron Mensing har igennem de seneste kampe bevist, at han med sin fysiske force kombineret med måleffektivitet i angrebet, er på den helt rette hylde. Senest gik det ud over Mors-Thy, hvor tordenarmen satte 10 kasser ind.

Træning, udstråling og den gode aggression

Aalborg-kampen, som endte med en TTH-sejr, er en del af en opadgående præstationskurve på holdet. Det samme kan siges om Aaron Mensing. Men én ting er de gode resultater på banen. En anden er den indsats, der ligger bag de mange mål.

- Jeg begyndte at tage træningen skridtet op og virkelig prøve at gå forrest, uanset hvem der stod foran mig. Det har jeg arbejdet med og kunne mærke, det også begyndte at vise sig i kampene, siger Aaron Mensing.

Udover det ekstra fysiske arbejde til træning, byggede han også andre lag på. Rent mentalt var der et par kampe, der skulle kæmpes.

- Der var en periode, hvor jeg slet ikke var tilfreds med mig selv, med vores spil og mine egne præstationer. Og så havde jeg fokus på – ikke det taktiske, men bare på at finde den gode aggression, – en positiv energi til kampene. Jeg har også arbejdet med min udstråling, hvor jeg i en periode var meget indadvendt, siger Aaron Mensing.  

Han forklarer, hvordan nogle måske tænker, at han er stille og rolig, men at der sagtens kan tændes op under ham.

- Når jeg ikke rammer det niveau, jeg gerne vil, så har det oftest noget at gøre med, at jeg mangler aggression. Men når jeg har den – og jeg har den i mig – så har jeg en helt anden udstråling og en helt anden måde at gå til tingene på. Og der er jeg bedst. Så jeg skal arbejde på, hvordan jeg får det frem hver gang, siger Aaron Mensing og forsikrer, at dem, der tror, han ikke kan blive sur, tager fejl.

Se om Aaron Mensing har lige så meget tur i skudarmen som de sidste kampe, når TTH Holstebro tager imod SønderjyskE mandag d. 14. december i Gråkjær Arena.

Personlig sponsor for Aaron Mensing er Beierholm.

Del på facebook