Balling: Vi vil i Final4


17.12.2018 | Af Nanna Gantriis Mortensen - Foto: Ingrid Anderson Jensen

Det er knald eller fald når TTH’s herrer tirsdag aften møder Århus Håndbold i Santander Cup kvartfinalen. Kun en sejr tæller, hvis de hvidblusede skal gøre sig forhåbninger om at forsvare titlen som pokalmestre i Jyske Bank Boxen til foråret.

Den 4. februar 2018. Gråkjær Arena er klædt i rødt og hvidt, og ud af højtalerne brager Queens legendariske ”We Are The Champions”. Midt på halgulvet står TTH’s Peter Balling. På hovedet sidder en guldhat med pailletter. Om halsen hænger en guldmedalje, og i hænderne har han pokalen som bevis på, at TTH er Santander Cup pokalmestre 2018. Balling har formentlig ikke glemt dette øjeblik. Det har resten af hans holdkammerater, samt klubbens fans nok heller ikke.

På tirsdag har TTH’s herrer så muligheden for endnu en gang at spille sig videre til Santander Final4-finaleweekenden i marts 2019. Først venter dog en svær kamp mod Århus Håndbold. En kamp der skal betragtes som en finale, hvis man spørger Peter Balling selv:

- Hvis vi taber kampen tirsdag, misser vi Final4-turneringen. Vinder vi, er vi videre til finaleweekenden, hvor al det sjove sker. Det er altså én kamp, der afgør det, og det er det fede ved den turneringsform.

Tæt opgør i vente

Tager man et kig på stillingen i Herreligaen, er der heller ikke tvivl om, at TTH Holstebro skal have kridtet skoene, hvis de skal trække sig sejrrigt ud af tirsdagens kamp. TTH befinder sig pt. på ligaens tredjeplads med 23 point, mens Århus ligger blot én placering under med 22 point. Derfor er der lagt op til en tæt og intens kamp i Gråkjær Arena:

- Det er en 50/50-kamp. Århus har spillet godt i år, mens vi har været svingende gennem efteråret. Derfor kræver det også, at vi er et hundrede procent klar på alle parametre, hvis vi skal slå dem. Men hvis vi rammer topniveauet, som vi gjorde i perioder mod Skjern, så er jeg også sikker på, at vi kan få en sejr, siger Peter Balling.

Et andet vigtigt parameter kan være hjemmebanefordelen, som TTH kan drage nytte af. Derfor opfordrer Peter Balling også til, at alle mand kommer i hallen:

- Vi så under Final4 sidste år, hvor fed en kulisse Gråkjær Arena kan være, og derfor vil jeg gerne opfordre alle mand til at komme i hallen tirsdag aften. En stærk hjemmebane kan virkelig være med til at hjælpe os nede på banen, både når det går godt, og når tingene går imod os. Vi har brug for al den hjælp vi kan få fra tilskuerrækkerne, så vi kan sikre os sejren og billetten til Final4-stævnet i Boxen.

Der er solgt over 2.500 billetter til kvartfinale kampen mod Århus Håndbold. Book din plads til knockout braget HER

Del på facebook