Bekymring er skiftet ud – med stolthed


23.05.2021 | Af Louise Boo

Det startede lørdag den 22. december i Gråkjær Arena. TTH Holstebro havde tabt deres anden kamp i træk i HTH-ligaen. På trods af en ellers flot efterårssæson med den nye cheftræner, Søren Hansen, og en 4. plads til holdet, gik TTH Holstebro på juleferie med en portion usikkerhed og bekymring for den resterende del af sæsonen.

Bekymringen gik på, at holdet var sportslig svækket pga. længerevarende skader hos flere af de bærende spillere. Både den stærke højreback, Nikolaj Enderleit, og playmakerprofilen, Johan Meklenborg, var ude resten af sæsonen. Og der var stor usikkerhed omkring holdets målmand, Sebastian Frandsen, som ikke havde været på holdkortet i de seneste seks kampe. Slutteligt var holdets mest rutinerede spiller, Allan Damgaard, stadig sat tilbage pga. en knæskade. 

I klubben blev der tænkt en del i juleferien. 

- Jule- og januar pausen var ikke helt uden bekymringer. Vi havde i efteråret med ny cheftræner og seks nye spillere fået bekræftet, at holdets sammensætning var rigtig god, og at holdets potentiale var stort. Men selvom holdet lå på en flot 4. plads, var vi da bekymrede, om vi kunne fastholde positionen i den resterende del af sæsonen, siger TTH-direktør John Mikkelsen, som dog gennem hele efteråret havde set et sammenhold på og omkring holdet, som bare blev stadigt større.

Hårdt arbejde har givet sportslig succes

Holdets kamppause i januar stod på hårdt arbejde fra alle omkring holdet. Det gav allerede bonus i første kamp efter VM-pausen den 6. februar, da holdet tog en sikker sejr på udebane over førerholdet GOG. Herefter blev holdet bare blevet bedre og bedre, og med en stærk angrebstrio i Allan Damgaard, Kay Smits og Aaron Mensing, gik holdet fra sejr til sejr i 2021. Ud af 14 kampe kan tælles hele 11 sejre. 

- Først sluttede holdet på en flot 3. plads i ligaen, og på trods af nye skader på holdet til Christian Jensen og Christoffer Cichosz fortsatte de gode præstationer ind i DM-slutspillet, hvor det blev til en 1. plads i puljen foran Aalborg Håndbold. Fem sejrer ud af seks mulige. Dermed satte Bramming og co. klubhistorie med flest antal scorede point i DM-slutspillet. Holdets udvikling og præstationer har skabt stor stolthed i klubben, og holdet har allerede indfriet sæsonens hovedmål om deltagelse i top 4. Det, der kommer fra nu af, er bonus for alle i og omkring klubben, siger John Mikkelsen.

TTH-direktøren ser mandagens DM-semifinale som en meget fifty-fifty kamp mod BSH, og han er sikker på, at det bliver et veloplagt og godt forberedt TTH-mandskab, som løber på banen i Gråkjær Arena. 

Der venter en tætpakket 2. pinsedag, når Gråkjær Arena med 1190 tilskuere, åbner dørene til en stemningsfyldt dag med masser af intensitet og spænding. 

Kampen spilles kl. 14.00 og kan ses på TV2 fra kl. 13.30.  

 

 

 

Del på facebook