Bramming og Smits inden EM: Kæmpe oplevelse venter


09.01.2020 | Af Nanna Gantriis Mortensen - Foto: Fotograf Ole Mortensen

Om få timer går det løs, når europamesterskabet i herrehåndbold skydes i gang. Magnus Bramming og Kay Smits befinder sig midt i orkanens øje, hvor de er en del af hhv. det danske og hollandske landshold.

For begge spillere er der tale om slutrundedebut, og der er ingen tvivl om, at de to TTH’ere får én på opleveren:

- EM bliver en kæmpe oplevelse. Det er noget alle drømmer om, og netop fordi det er med det danske landshold, som er en del af verdenstoppen, er det ekstra sjovt, siger Magnus Bramming, der sammen med Danmark har muligheden for at besidde alle de store titler på samme tid: EM, VM og OL.

I Trondheim, Norge gør Kay Smits sig klar til et historisk EM. Det er nemlig første gang nogensinde, at det hollandske herrelandshold har kvalificeret sig til EM, og første gang i 50 år at holdet er med ved en slutrunde:

- Europamesterskabet bliver stort – både for mig personligt, men også for os som hold og nation. Vi skal bare give alt og vise, at hollandsk herrehåndbold er i udvikling. Vi vil ikke bare være med til EM denne ene gang; vi vil med kontinuerligt hvert år, fortæller TTH backen.

To landshold; samme personlige mål
Selvom ambitionerne er forskellige for de to landshold, så er målsætningen for de to TTH-spillere ens. De vil begge kæmpe for spilletid og nyde den drengedrøm, som går i opfyldelse med EM-deltagelsen:

- Der er ingen tvivl om, at Magnus Landin er førstevalg på positionen, såfremt han bliver sin skade kvit. Men jeg tager al den spilletid, jeg kan tilkæmpe mig og nyder det mest muligt, siger Magnus Bramming og tilføjer:

- Vores kampe i Malmø ligger ikke langt væk for min familie på Sjælland, så jeg har sagt, at de skal tage den korte køretur til Sverige og støtte os, afslutter venstrefløjen med et smil.

Kay Smits og Holland spiller deres første EM-kamp i aften, torsdag klokken 18.15 mod Tyskland, mens Bramming og Danmark må vente indtil lørdag med at komme i kamp.

Personlig sponsor for Magnus Bramming og Kay Smits er Winefamly og Dahl Pedersen

Del på facebook