Brødrebrag mod BSH: Vi er lige store konkurrencemennesker


05.12.2021 | Af Nanna Gantriis

For to TTH’ere bliver mandagens kamp mod Bjerringbro-Silkeborg ekstra speciel. Jonas Gade og Frederik Tilsted møder nemlig brormand og brormand, og det giver lidt udfordringer i de respektive familier.

Henrik og Frederik. Jonas og Jeppe.

To brødrepar, men også to sæt modstandere der mødes, når TTH tager imod Bjerringbro-Silkeborg hjemme i Gråkjær Arena mandag aften.

- Vi skal holde fødselsdag for min mor på søndag. Så mon ikke der bliver lidt snak om, hvem der tager sejren mandag, siger Jonas Gade med et smil, da vi møder ham og makkeren Frederik Tilsted til en snak et par dage inden kampen mod BSH. 

’Du skal ikke komme ind til mig!’
Med en aldersforskel på seks år bliver det første gang Jonas Gade skal møde sin yngste bror Jeppe på en håndboldbane. Og selvom storebror Jonas normalt altid vil passe på sin lillebror, så bliver de familiære bånd lagt til side for en stund mandag aften:

- Jeg tror, jeg skal stikke lidt til ham de kommende dage: ”Hvis du kommer ind til mig i forsvaret, så smasker jeg til dig”, griner højre backen og fortsætter i en mere alvorlig tone:

- Spøg til side, så glæder jeg mig rigtig meget til at møde Jeppe på håndboldbanen. Det er fedt, at vi begge har drevet vores sport så langt, at vi nu kan mødes for hvert vores ligahold. Som storebror har jeg altid været vant til at være den stærkeste, og den der vandt over min lillebror. Det mønster vil jeg gerne fortsætter på mandag. 

’Det er værst for mor og far”
Omvendt er rollerne i familien Tilsted. Her er det lillebror Frederik, der skal forsøge at fravriste storebror Henrik sejren og de to point. De to drenge fra Vestervig har tidligere mødt hinanden i håndboldligaen og kender derfor til følelsen at stå overfor brormand:

- Det er altid specielt at skulle spille mod Henrik. Vi har, siden vi var helt små, været vant til at konkurrere mod hinanden: Med håndbold på terrassen, en omgang tennis eller noget helt tredje.

Til spørgsmålet om, hvorvidt de to Tilsted-brødre er konkurrencemennesker, kommer svaret prompte:

- Ja! Og vi har nok også lige stort temperament. Vi går begge på banen for at vinde – uanset hvad vi spiller om, svarer lillebror Frederik, der de seneste måneder har siddet ude med et brækket håndled og derfor er tvivlsom til kampen mod BSH og brormand. 

Sikkert er det dog, at Tilsted-familien er delt i to, når der fløjtes op til kamp mandag aften klokken 18.30:

- Det er nok i virkeligheden værst for vores mor og far. For de er splittet mellem to hold. Henrik vil gøre alt for at BSH tager to point, mens jeg vil gøre alt for, at det bliver en sejr til TTH. Der er de mere delt oppe på tribunerne, afslutter Frederik Tilsted med et smil. 

Du kan opleve kampen mellem de to sæt brødre, når TTH Holstebro møder Bjerringbro-Silkeborg mandag aften klokken 18.30 i Gråkjær Arena. Dagens matchpartner Superego udlodder 400 gratis billetter til kampen – klik her og sikr dine billetter. 

Del på facebook