Brødreskab og bronzedrømme


30.05.2021 | Af Nanna Gantriis

For to TTH-spillere vil bronzekampene mod GOG være lidt mere specielle end for andre. Jorn og Kay Smits kan for første, og indtil videre, eneste gang vinde en medalje sammen som holdkammerater.

Den ene bror hamrer mål ind for TTH, mens den anden arbejder ihærdigt for at modstanderne ikke skal gøre det samme. På hver sin måde har Kay og Jorn Smits bidraget til den flotte sæson, TTH Holstebro har haft. Vi har taget en snak med den hollandske duo om brødreskab og bronzedrømme.

Kay og Jorn, nu er jeres tid her i Holstebro snart slut. Hvordan har det været?
Kay: For mit vedkommende har det været tre rigtig gode år her i Holstebro. Jeg har udviklet mig meget som spiller og som menneske, så min tid i Holstebro er noget, jeg vil se tilbage på med positive minder.

Jorn: Jeg er enig med Kay. Det har været et højdepunkt i min karriere at komme til TTH. Jeg har fået lov at spille en række betydningsfulde kampe, som har været sjove at deltage i. Derudover har jeg udviklet mine forsvarskompetencer og jeg har oplevet, hvordan livet som håndboldspiller er i en professionel topklub i Danmark. Det er også derfor, jeg har fået lysten og ikke mindst muligheden for at blive i Danmark to år mere med mit skifte til Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Udover at dele omklædningsrum og holdkammerater, så har I også delt hus med hinanden. Hvordan har det været at bo sammen det seneste halve år?
Jorn: Klubskiftet til TTH Holstebro har været det nemmeste, jeg nogensinde har lavet (griner). Jeg kunne snakke lidt dansk i forvejen, fordi jeg har spillet i Randers og Skanderborg tidligere, og Kay havde alle tingene i huset, så jeg skulle ikke flytte en masse ting fra Holland. Desuden kunne Kay svare på alle spørgsmål, jeg måtte have, fordi han selv spillede i klubben.

Kay: Præcis. Jeg stillede jo de samme spørgsmål, da jeg kom til klubben for tre år siden. Det er selvfølgelig specielt at skulle bo sammen med sin bror, når man er henholdsvis 24 og 28 år, for man gør jo tingene forskelligt. Heldigvis har Jorn, vores søster Inger og jeg altid været meget tætte, så det har mest været hyggeligt. Og blev vi uvenner en sjælden gang imellem kunne vi gå ind på hver vores værelse (griner).

Inden længe venter bronzefinalerne mod GOG. Hvad vil det betyde for jer at kunne pakke en bronzemedalje med i flyttekasserne, når I rykker til hhv. Magdeburg og Lemvig-Thyborøn?
Jorn: Det ville betyde rigtig meget. Nu har vi haft et halvt år med oplevelser sammen på banen, men det kunne være fedt at få en medalje som et symbol på det, vi har oplevet sammen.

Kay: Lige præcis. Minderne vil vi altid have, men at kunne vinde en bronzemedalje ville være kronen på værket. Selvfølgelig havde det ikke gjort noget, hvis medaljen havde været af guld, men en bronze kan vi også være rigtig glade for, efter den sæson, vi har været igennem som et hold.

Jorn, Kay og resten af TTH-mandskabet spiller første bronzekamp onsdag den 2. juni klokken 18.30. Kampen spilles i Gudme og kan ses direkte på TV2 Sport. Returkampen spilles mandag den 7. juni i Gråkjær Arena. Info om billetter følger senere.

Personlig sponsor for Jorn og Kay Smits er ID Identity og Nørre Vosborg.

Del på facebook