'Det er humlebien, der ikke burde kunne flyve'


19.10.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

Efter en svær sæsonstart med en del spillere på skadeslisten, gør cheftræner Søren Hansen status på sæsonens første otte ligakampe.

Hvad har en humlebi og TTH Holstebro til fælles? Begge opnår noget som måske ikke burde kunne ske.

En af de mest citerede videnskabelige påstande er, at humlebien ikke kan flyve. Den ved det bare ikke og derfor flyver den alligevel. Uden at drage en fysisk parallel til humlebien, så deler Sørens Hansens tropper alligevel nogle træk med det lille dyr. Udfordringerne har været mange for det skadesramte TTH-mandskab, og på trods af dette, så har holdet opnået flere gode sejre i den stærke HTH-liga. 

For Søren Hansen skal svaret til de fine sejre findes på flere fronter. Her følger cheftrænerens vurdering:

Supplement er nøglen

- Igennem hele denne periode har de spillere, som har været kampdygtige, excelleret i at supplere hinanden. Vi ser hvordan Rasmus Kier og Jeppe Hauskov supplerer hinanden med gode præstationer på højre fløj, ”krigerne” Damgaard, Porup og Emil Jensen bidrager på hver sin måde til at skabe plads i bagkæden, og Porup og Porsholdt har en nøglerolle i forsvaret. Alle disse præstationer gør, at vi kan holde et højt niveau på de forskellige positioner og være farlige hele banen rundt. 

Den krigeriske mentalitet

- Uanset om vi kommer bagud, så kæmper vi til sidste sekund. Vi så det også i sidste sæson, hvor vi flere gange kommer fra baghjul, fordi vi konstant arbejder for hinanden og aldrig giver op. Med sådan en mentalitet kan man komme langt.

Mange taktiske finesser

- Claus og jeg har brugt mange timer på at nørde elementer, der vil kunne give os en taktisk fordel mod vores modstandere. Det har vi ganske enkelt været nødt til med så mange skader. En af de taktiske ting der lykkedes, så vi sidst mod KIF Kolding, hvor Nikolaj Markussen lå fremme i et 5-1-forsvar og gjorde det fremragende. Han udgjorde et evigt irritationsmoment for Kolding og skabte mange tekniske fejl, som vi kunne straffe i den anden ende. Dermed blev han afgørende for kampens resultat. 

Fokus på fællesskabet

- Jeg er af den overbevisning, at vi mennesker er flokdyr, og vi løfter i flok. Klubbens motto er ”Passion, kvalitet, fællesskab”; dét kan noget – især når vi er så få mennesker på banen. Vi dyrker og italesætter fællesskabet meget på holdet, og det tror jeg har gjort, at vi har skabt nogle resultater, som måske ikke lå til højrebenet. Derfor skal holdet roses for deres indsats, og de point vi har nu. Det er en sejr hver gang, vi tager point i denne tid, afslutter Søren Hansen.  

Næste mulighed for at sikre sig point til kontoen er på lørdag, når Søren Hansens mandskab møder Skanderborg Aarhus på udebane. Kampen fløjtes i gang 15.00. 

Personlig sponsor for Søren Hansen er ID Identity. 

Del på facebook