"Det er jo vores DNA"


08.02.2021 | Af Louise Boo

Gråkjær Arena har en stor betydning for Holstebro Kommune og er byens profilering udadtil. Det mener borgmester, H.C. Østerby, som betegner håndbold og Arenaen som en del af Holstebros DNA.

Om nogen ville han ønske at sidde på tilskuerpladserne, når Gråkjær Arena fejrer sin 10-års fødselsdag d. 13. februar i kampen mod Bjerringbro-Silkeborg. Som mange andre i byen er H.C. Østerby vild med håndbold, og borgmesteren har et helt særligt forhold til Arenaen.

- Mit frirum er, når jeg er ude at se håndbold. Det elsker jeg. Jeg skal selvfølgelig se TTH-Bjerringbro-Silkeborg på skærmen, når nu jeg ikke kan komme ud og se kampen live. Og at det så er en 10-års fødselsdagskamp, og jeg selv har været med til at indvie Gråkjær Arena som borgmester, betyder ekstra meget, siger H.C. Østerby.

Noget af det, som gør Arenaen speciel, og som H.C. Østerby fremhæver, er, at den er bygget til håndbold. Det giver en intim atmosfære og skaber en særlig stemning.

Borgmesteren husker især højdepunktet med pokalfinalen i sæson 2017-2018, hvor Gråkjær Arena viste sit fulde potentiale.

- Der er ikke noget som håndbold og sport, som kan berige os. For eksempel da vi vandt pokalfinalen og også bare rejsen dertil i semifinalen mod Ribe-Esbjerg. Det var så fantastisk. At se og opleve den stemning med godt 3000 mennesker var vanvittigt, siger H.C. Østerby og påpeger igen det særlige ved hånbolden:

- Håndbolden fylder i vores område. Det betyder noget, at man har et samlingssted. Man ser sine helte og vil bakke op. Og det betyder også noget for sammenhængskraften i samfundet, siger H.C. Østerby.

Med corona-restriktioner og intet publikum, står ét ønske derfor ekstra højt på listen.

- Jeg håber, vi kan få åbnet for håndbolden igen. Bare med 500 tilskuere til slutspillets start, siger H.C. Østerby. 

Indtil der igen bliver åbnet op for publikum må både borgmesteren og andre håndboldgalde personer se med foran skærmen. Og hvad 10-årskampen for Gråkjær Arena angår, kan du stadig købe dine fiktive billetter for 10 kr. stk. på mobilepay 88 52 51. Når du køber dine billetter er du med i konkurrencen om 10 signerede 10-års spilletrøjer.

TTH Holstebro # Bjerringbro-Silkeborg vises på lørdag kl. 16.10 på TV2.

 

Del på facebook