Enderleit er sulten på en ny sæson


27.05.2022 | Af Nanna Gantriis - Foto: Louise Boo

Selvom håndboldsæsonen 2021/22 knap er slut, så går Nikolaj Enderleit allerede og glæder sig til, at håndbold og harpiks skal findes frem igen.

Nikolaj Enderleit har sat et stort kryds i kalenderen i slutningen af august.

- Hvert år har jeg glædet mig til at komme i gang, efter vi har fået holdt en god sommerferie og slappet af. Men jeg skal da være ærlig og sige, at jeg tager forskud på glæderne i år. Selvom der er tre måneder til, så går jeg allerede og glæder jeg mig til sæsonstarten i august, siger Nikolaj Enderleit - og med god grund.

Højre backen fik et længe ventet og yderst velfortjent comeback i kampen mod Lemvig-Thyborøn Håndbold den 4. maj, og han har nydt at være tilbage i kamptøjet igen.

- Det har været en kæmpe personlig sejr at få comeback, og selvom det har været en meget speciel situation klubben har stået i, så har jeg nydt at være på banen og spille håndbold igen.

’Timingen var god’
Enderleit er især glad for, at han fik muligheden for at spille et par kampe inden sæsonen gik på hæld:

- Timingen var på en måde ret god i forhold til min personlige proces. Jeg fik lov til at mærke banen i et par kampe, så nu skal jeg ikke gå en hel sommer og gætte på, hvordan det bliver at komme tilbage, siger højre backen og forsikrer om, at kroppen har det godt efter de første kampe tilbage i TTH-trøjen:

- Nu kan jeg møde op første træningsdag og vide, at kroppen responderer godt i kampsituationer. Det betyder, at jeg kan koncentrere mig om at blive stærkere og lave forbyggende træning i styrkelokalet hen over sommeren, så jeg står bedst muligt, når sæsonen går i gang i august.

’Et kæmpe aktiv, vi får tilbage’
Både på det menneskelige og sportslige plan glæder direktør John Mikkelsen sig over, at Nikolaj Enderleit er tilbage:

- Jeg tror alle i Håndbolddanmark var glade for at se Nikolaj tilbage på håndboldbanen, og det var alle os i TTH Holstebro naturligvis også.

Selvom Enderleit og klubben allerede nu kender hinanden særdeles godt, så mener John Mikkelsen alligevel, at det er lidt som at få en ny spiller ført til truppen; en rigtig god en af slagsen

- Vi kender alle til det kæmpe potentiale Nikolaj besidder. Det så vi inden, han blev skadet, og senest har vi set det i kampene mod Kolding og HØJ, hvor han i kombination med Jonas Gade har været med til at gøre vores højre back-position til et yderst farligt våben. Hvis ikke jeg husker helt forkert, scorede de sammenlagt 13 mål og lavede tre assists i den kamp, siger direktøren og afslutter:

- Så det er et kæmpe aktiv, vi får tilbage. Ikke nok med at han er stærk forsvarsmæssigt og dygtig i sit angrebsspil, så kommer Nikolaj også med masser af energi og ungdommelig ærgerrighed. Han har en stor sult efter at spille håndbold, og han har et dejligt højt ambitionsniveau, som smitter af på holdkammeraterne og generelt er med til at styrke kulturen og miljøet i klubben. Kort sagt, så glæder vi os til, at det bliver august.

Personlig sponsor for Nikolaj Enderleit er Krøyer Pedersen.

Del på facebook