Fokus på 4 ting i sæson 2021


18.01.2021 | Af Louise Boo, foto: Gunnar Overlund

Et nyt år, nye tiltag på tegnebrættet, eller som Søren Hansen formulerer det: ”Posen skal rystes”. Og så indfører cheftræneren et nyt ord. - Håndboldklogskab.

Når Søren Hansen kigger på sit mandskab, er der fire ting, som særligt skal trænes, inden sæsonstart i februar.

1. Mere sikkerhed i angrebsmæssige aftaler

- Det handler om flere gentagelser med nye playmakere, hvor der blandt andet også skal have kigges på vores overtal.

2. Et stærkere forsvar og en skarpere kontra

- Der skal arbejdes på en fast base i vores forsvar, som gør, at vi skal stå stærkere end tidligere. På den måde kan vi kan løbe kontraen bedre og skarpere med færre tekniske fejl og højere kvalitet. Det er selvfølgelig et samarbejde med keeperne.

Her har Porup en vigtig rolle i overgangen fra forsvaret og op, og back’sene har en vigtig rolle i samarbejdet med stregspilleren. At de kan komme spidst op. Hvis man vil det hårde forsvar og kontraløb, så skal man også være bevidst om, at der kommer flere aktioner i kampene. Dvs. flere forsvars-angrebsaktioner, så nogle gange kan det også godt snyde med antal mål.

Men generelt ligger der en vigtig rolle til dem, der skal føre bolden op med lavest mulig risiko i højst mulig fart.

3. Nye formationer i angrebsspillet med interessante muligheder

- Posen skal rystes, og den er jo allerede blevet rystet, da Jorn Smits kom til. Det giver nye muligheder, men ellers skal vi kigge på de muligheder der er med to venstrehænder. Skal Kay spille playmaker, mens Enderleit er inde? Og hvordan ser det ud, hvis vi i perioder skal spille med Allan og Emil på banen på samme tid. Hvilke åbninger er der? Skal man prøve Porup og Mensing samtidig?

- Når vi starter her i februar, håber jeg, vi har mange mand med, så vi kan spille det spil, vi gerne vil med høj kraft, mange aktioner og et stort boldflow.

4. Håndboldklogskab giver udviklingspotentiale

Vi skal øve håndboldklogskab i forhold til, hvordan kampene bliver afviklet. Der er momenter i kampe, som vi skal være skarpere på. Hvornår skal man tage et ekstra frikast? Hvis armen er oppe, hvad er det så for en afslutningsposition, vi ønsker. Det kan vi godt dyrke, så vi bliver klogere. Der ligger et udviklingspotentiale i forhold til at blive klogere på, hvornår jeg trækker et frikast, hvornår jeg spiller et satset indkast og så videre.

Personlig sponsor for Søren Hansen er ID Identity.

Del på facebook