Fra dansk til europæisk tophåndbold


11.06.2021 | Af Louise Boo, foto: Gunnar Overlund

Den gule TTH-målmandstrøje bliver til næste sæson skiftet ud med den lyserøde Porto-trøje. Sebastian Frandsen takker af efter tre sæsoner og ser frem til mere europæisk tophåndbold. Denne gang i den portugisiske liga med Champions League som ekstra creme.

Han slutter af i toppen af den danske liga. Og efter sommerferien venter en af de bedste klubber i Portugal. Sebastian Frandsen har særligt inden for den sidste sæson spillet sig så varm, at de i Porto brænder efter at få den 2,04 meter høje målmandsklippe til at vogte stængerne hos den sydeuropæiske topklub.

Årsagen til den positive udvikling gennem de sidste tre år har Sebastian Frandsen selv et meget enkelt svar på:

- I min tid i TTH har jeg som menneske udviklet mig meget og fundet en større ro. Roen har givet et andet fokus. Den har redefineret hvad håndbold er for mig. Og det har haft en kæmpe effekt på håndboldbanen.

Sebastian Frandsen uddyber, hvordan roen har medvirket til, at hans præstationer er mere jævne uden de store udsving.

Med de hyppige toppræstationer og et mere stabilt niveau på målmandsposten føler han derfor, at næste sæson er den rette timing for et klubskifte.

- Det er det rigtige tidspunkt for en ny udfordring, siger Sebastian Frandsen, som ser frem til en anden kultur, et nyt land og det faktum, at han som håndboldspiller kommer til at opleve Champions League til næste år.

- Jeg tager derned og med mig i bagagen har jeg erfaringen med at tage ansvar. At skulle have den mentale opgave at stå meget på mål, at skulle præstere og trives i det, siger Sebastian Frandsen.

Inden turen går mod varmere himmelstrøg, håber han dog på at slutte sæsonen ordentlig af. Han vil derfor gøre sit for, at den sidste kamp mod GOG bliver ”en fed oplevelse”.

Du kan se Frandsen og Co i aktion en sidste gang onsdag d. 16. juni kl. 18:30 på TV2 Sport, når TTH-GOG spiller om bronzemedaljerne. 

Personlig sponsor for Sebastian Frandsen er Smith Knudsen.

Del på facebook