Fra efterskole til ligahåndbold


16.09.2020 | Af Louise Boo - Foto: Ole Mortensen

Et talent. En efterskole. Videreudvikling. Ligahold. Det er kort fortalt historien om Emil Jensens vej til tophåndbold.

En mere uddybet version, er historien om en 20-årig håndboldspiller, der altid har elsket at spille, træne og blive bedre til sin sport.

For nylig bar det hårde arbejde synligt frugt, da Emil Jensen debuterede i kampen mod Ribe-Esbjerg og scorede sit første ligamål i den efterfølgende kamp mod Mors-Thy på hjemmebane.

- For mig personligt var det stort at komme på måltavlen, og det er super fedt og mega motiverende at kæmpe videre, siger Emil Jensen.

En milepæl, men også nye udfordringer

Til trods for sin unge alder, har Emil Jensen spillet sig ind i ligatruppen i TTH. Vejen dertil har været en løbende, men relativ hurtig proces.

- Efter året på Lægården Idrætsefterskole, fortsatte jeg med at spille i Holstebro, indtil jeg blev senior og en del af ligaholdet. Jeg greb chancen, da jeg fik den, siger den gennembrudsstærke og hurtige playmaker, mens han forklarer, hvordan han har kæmpet for at spille på et højt niveau.

Nu er han der. På liganiveau sammen med de bedste i den danske liga. Og selvom en milepæl er nået, kan Emil Jensen godt mærke det fysiske pres på topplan.

- Det er et step op i forhold til at træne hver dag. Og nogle gange to gange om dagen med spillere, som i de fleste tilfælde overmatcher mig. Det har været en udfordring, men det har rykket mig, siger Emil Jensen og fortsætter: 

- I og med de overmatcher mig, skal jeg gøre mig umage for gennembrud. På ungdomsholdene var det lettere at komme til chancer. Så det har udviklet mig, siger Emil Jensen og påpeger, at han så må gøre sig mere umage på gennembrud.

Du kan se, om det lykkes Emil Jensen at bryde gennem Skanderborgs forsvar, når TTH Holstebro spiller hjemme i aften kl. 19 i Gråkjæ Arena.

Køb din billet her 

Personlig sponsor for Emil Jensen er Sparinvest.

 

 

Del på facebook