Fra rygskade og smerter til comeback i ligatruppen


02.09.2020 | Af Louise Boo

Efter 2,5 år i håndboldskyggen er Jeppe Hauskov tilbage i ligatruppen. Men det har været en hård, smertefuld vej tilbage.

Det var en god tid i 2018 for den 19-årige højrefløj. - En talentfuld en af slagsen, som trods sin unge alder havde flere succeser med TTHs herrehold. Historien om Jeppe Hauskov er et mix af op- og nedture, hvor sidstnævnte skulle vare i to år.

Det var nemlig tilbage i januar 2018, at Jeppe Hauskov mærkede smerter for første gang. Tre måneder senere stod det klart, at han måtte lægge håndbolden på hylden. Final4 triumfen og topscorerrollen i lokalopgøret mod de grønne fra Skjern var dermed afsluttede kaptitler, der ikke længere kunne udbygges med nye håndboldeventyr.

En ny hverdag med smerter var i stedet en realitet, og hvor Jeppe Hauskov før kunne gå 11 km, kunne han max gå 1.

- Det gjorde ondt hver dag. Jeg vænnede mig ligesom bare til at stå op og så have ondt de første 100 skridt, jeg tog, siger Jeppe Hauskov.

Han kigger tilbage på en tid med mange smerter, håb om en succesfuld operation for så at indstille sig på, at det optimale output lod vente på sig.

- I starten var kirugerne positive i forhold til at finde en løsning, men jo længere tid, der gik, jo mere svandt de positive muligheder ind. Så jeg blev virkelig træt af det hele. Det var mentalt hårdt, siger Jeppe Hauskov.

Håb i udlandet

Det var først da en kirug i Tyskland kom ind i billedet, at tingene ændrede sig. Den tyske læge vurderede 50% chance for et liv uden smerter. Men efter et succesfuldt indgreb, lod resultaterne alligevel vente på sig. 

Til stor lettelse var der "blot" tale om en betændelse, og fra januar 2020 - to år efter de første smerter havde meldt sig - gik det hurtigt fremad.

- Fra den ene dag til den anden var jeg smertefri. Det var en vild udvikling, siger Jeppe Hauskov.

Første træning med holdet var efter sommerferien i år og med genoptræning og synlige fremskridt, indgik TTH Holstebro og Jeppe Hauskov en 1-årig kontrakt. - Den nu 21-årige højrefløj er tilbage. Og han ser positivt på fremtiden, mens han takker dem, der har hjulpet ham på vejen. 

- Det er en sindssyg fed følelse at være tilbage på holdet. Håndbolden er min helt store passion. Og jeg er så taknemnmelig for al den hjælp, jeg har fået på vejen, siger Jeppe Hauskov og sender en særlig tak til Struer Fysioterapi, der har stået til rådighed under hele forløbet.

Nu gælder det om at finde tilbage til topformen, og her er står et særligt ønske på listen.

- Jeg vil tilbage til mit niveau før min skade. Det er mit helt store mål, runder Jeppe Hauskov af.

Personlig sponsor for Jeppe Hauskov er Havskov Svineproduktion.

Del på facebook