Gade helt i sejr over Århus


13.03.2018 | Af Claus Sonne

888ligaen

TTH Holstebro – Århus Håndbold 32-31 (17-17)

Mål TTH: Kasper Kildelund 6, Lars Mousing 6, Magnus Bramming 6, Viktor Östlund 5, Jonas Porup 3, Peter Balling 2, Martin Hansen 2, Simon Birkefeldt 1.

Mål Århus: Torben Petersen 8, Tobias Torpegaard Møller 7, Omar Ingi Magnusson 4, Anders Kragh Martinusen 3, Besard Hakaj 2, Nikolaj Læsø 2, Mads Kalstrup Honoré 2, Sebastian Henneberg 2, Sigvaldi Gudjonsson 1.

 

Med en redning på en 100 procents chance fire sekunder før tid blev TTH-keeper Simon Gade dagens mand i skysovs mod Århus Håndbold, som TTH besejrede 32-31 i en affære, der var lige nøjagtig så tæt, som cifrene antyder. Og så skal det da med, at TTH var to mand  i undertal, da Gade med en benparade snuppede kampens sidste afslutning.

Som cifrene antyder, blev det en kamp, hvor der var åbent hus i begge defensiver - og hvor de to hold skiftedes til at være i teten.

TTH var bedst i store dele af 1. halvleg, men i dennes sidste minutter tippede opgøret over, så TTH hele tiden jagtede gæsterne, hvor især Torben Petersen gjorde livet surt på TTH-keeperne. Og tendens fortsatte efter pausen, hvor det næsten hele tiden var Århus, der var en my foran et TTH-mandskab, der prøvede flere forskellige formationer rent defensivt for at finde et fodfæste, der kunne give point. Det lykkedes, men der skulle flere gode aktioner til fra Simon Gade i slutfasen, før missionen lykkedes.

TTH var således nede med 27-29, men på 90 sekunder vendte TTH afgørende billedet ved at score tre ubesvarede mål. Det sidste blev sat ind af Simon Gade, der fra eget målfelt sendte bolden i et tomt Århus-mål.

Århus fik udlignet, men via scoringer af Martin Hansen, et gennembrud på ydersiden af backen, og Lars Mousing, der samlede en ripost op og kronede en rigtig god kamp med endnu et mål, lignede TTH et hold i kontrol. Men først blev Simon Birkefeldt udvist, da Århus reducerede til 32-31, og kort efter blev Viktor Östlund vist ud for at brokke sig over en kendelse, og så var TTH blot fire markspillere på banen i det sidste minut. Nærmest mirakuløst kostede det dog ikke, og så kunne TTH'erne juble over sejr i en kamp, der var præget at godkendt angrebsspil og dumpet forsvarsspil.

De to point betyder, at TTH fortsat er placeret på rækkkens 4. plads.

Del på facebook