Genoptræning går efter planen


22.03.2021 | Af Louise Boo

Knæoperationen er et veloverstået kapital for Johan Meklenborg. Og eftersom den kedelige del med bare at sidde stille og strække og bøje knæet også er ovre, er det nu tid til at komme på banen. – Ikke som aktiv spiller, men som håndboldambassadør.

Han kan følge sine holdkammerater på tæt hold og glæde sig over den gode stime af kampe, som TTH Holstebro oplever for tiden. Samtidig ærgrer den skadede playmaker sig over, at han ikke helt kan ride med på bølgen.

For det er ikke det samme at heppe på sidelinjen, som at dirigere boldene rundt, lave assists og score mål. – En rolle som vi normalt kender Johan Meklenborg i.

- Det gælder bare om en god genoptræning, så jeg kan stå så godt som muligt, når jeg skal spille håndbold igen, siger Johan Meklenborg.

Og heldigvis går det meget godt med at træne knæet op. Alt går efter planen, og nu er der også tid til andet end besøg hos fysioterapeuter i Aarhus og Struer Fysioterapi samt det lidt ensidige selskab med de mange styrketræningsmaskiner.

Glæde hos børn og unge

Så snart håndboldklubberne får grønt lys fra regeringen til at genåbne foreningssport, skal Johan Meklenborg sammen med Nikolaj Enderleit og de øvrige ligaspillere ud i håndboldklubberne og få børn og unge tilbage på håndboldbanen.

- Det er en god mulighed for at forbedre mig på andre parametre, når nu jeg ikke kan spille håndbold. Så jeg kan lige så godt bruge ekstra tid på at komme ud og hjælpe. Og hvis vi kan bidrage med nogle procenter i forhold til at få børn tilbage på banen efter corona, så er det godt, siger Johan Meklenborg.

Han håber, at børnene vil synes om det nye initiativ om at få et par ligaspillere ud i klubberne.

- Måske det kan rykke noget for nogle, at vi kommer ud. Man syntes jo, det var fedt, dengang man selv spillede, hvis der kom nogle ligaspillere ud at træne, siger Johan Meklenborg.

Men når alt kommer til alt, handler det for playmakeren om at gøre en forskel på den måde, det nu er muligt.

- Man kan komme ud og være med til at give nogle børn en god oplevelse og få nogle fede timer til træning. Vi vil ud at lære dem noget, så de får lyst til at spille håndbold og komme igen. Det fede er, hvis man kan skabe glæde hos børnene, siger Johan Meklenborg.

Personlig sponsor for Johan Meklenborg er ID Identity.

Del på facebook