Håndboldambassadører vil hjælpe børne- og ungdomshåndbolden tilbage efter corona-nedlukning


12.03.2021 | Af Louise Boo

De to TTH Holstebro-profiler, Johan Meklenborg og Nikolaj Enderleit, står i spidsen for et nyt tiltag. Målet er at få flere børn og unge til at vende tilbage til håndbolden efter corona. I et samarbejde med Holstebro Kommune bliver de to nye håndboldambassadører frontfigurerne ude på folkeskoler, efterskoler og i kommunens håndboldklubber.

Den aktuelle corona-nedlukning har tvunget mange sportsklubber i knæ, hvor medlemmerne ikke har kunnet komme ud i klubberne for at dyrke sporten og være en del af fællesskabet. For mange klubber har det betydet færre medlemmer og økonomisk tab.

Håndboldligaklubben TTH Holstebro vil derfor gerne være med til at hjælpe håndbolden og medlemmerne tilbage til sporten i takt med genåbningen af landet.

I kampen for at få medlemmerne tilbage, stiller klubben derfor holdets ligaspillere til rådighed for idrætsklubber, folkeskoler og efterskoler. Indsatsen vil ske i takt med, at restriktionerne tillader mere aktivitet.

Klubber, folkeskoler og efterskoler kan alle booke TTH-ligaspillerne til besøg, foredrag og gæstetræning.

To TTH-profiler går forrest

Frontfigurerne bliver Johan Meklenborg og Nikolaj Enderleit, som begge glæder sig til at skulle være med til at hjælpe håndbolden tilbage.

- Det er meget vigtigt, at vi får medlemmerne tilbage til sporten, og derfor vil vi som klub gerne give en ekstra hånd. Jeg ved, hvor meget det betyder for en klub at have spillere til alle hold. Medlemmerne gør klublivet spændende og aktivt, og det skal vi have tilbage. Derfor vil jeg gerne komme på besøg og tage del i træningen og aktiviteterne ude i klubberne og på skolerne, siger Johan Meklenborg.

De to ligaprofiler er p.t. begge skadet og ønsker derfor at give en hånd med i kampen om medlemmerne.

- Jeg håber, at vi kan være med til at få både de nuværende medlemmer og nye spillere ud i klubberne igen, så håndbolden kan komme stærkt tilbage. En kommune som Holstebro har altid været god til at udvikle dygtige håndboldspillere til byens to ligahold. Den kultur skal vi gerne bevare, siger Nikolaj Enderleit, som sammen med ligaholdkammeraterne er klar til at træne både drenge og piger.

Hos Holstebro Kommune ser de frem til det nye tiltag og håber, at der for alvor kan komme fart i træningen ude i håndboldklubberne.

 - Håndbolden og sporten generelt har brug for alt den hjælp, de kan få i kampen om at vende tilbage til et normalt idræts- og kulturliv. Derfor glæder det os meget, at TTH Holstebro er klar med det fine initiativ i kampen om at få medlemmerne tilbage til håndboldhallerne, siger Kultur- og Fritidschef Henrik Schou Zacho.

Sådan booker klubber og skoler TTH-besøg:

 

Del på facebook