Holstebro - nu med to ligaklubber


08.04.2020 | Af Louise Boo

Fra den 1. juli 2020 får Holstebro to ligaklubber.

TTH Holstebro og moderklubben, HH90, har besluttet, at HH90 i fremtiden driver TTHs dameligahold, som får kampbase i Idrætscenter VEST, Holstebro. 

TTH Holstebro fortsætter driften af herreligaholdet med Gråkjær Arena som base for administration og kampe og fortsætter her samarbejdet med Tvis Håndbold.

Baggrunden for beslutningen om to ligaklubber skyldes, at TTH Holstebro, som mange andre eliteklubber, er økonomisk udfordret af Coronakrisen. Et sponsormarked bliver lige nu hårdt ramt, og mange sponsorer mærker allerede konsekvenserne af Coronakrisen. Derfor forudser TTH Holstebro en betydelig nedgang i sponsorindtægterne til den kommende sæson.
 
Så i stedet for at skulle finde markante besparelser vil de to klubber hellere kæmpe for hver for deres produkt. Der bliver  tale om to selvstændige klubber og klare håndboldprodukter, som hver har deres eget DNA, egne sportslige ambitioner og egen bestyrelse.

Målet er at sikre en realistisk platform for elitehåndbold for både damer og herrer i Holstebro og i Nordvestjylland.
 
For TTH Holstebros formand, Jørgen Hansen, er det med et blødende hjerte at skulle ændre på TTHs sportslige profil. Men han er overbevist om, at det 20-årige samarbejde, som nu slutter, kan blive givtig for begge klubber og for byen.
 
- Jeg er glad for, at vi trods den svære situation har fundet en spændende løsning. TTH Holstebro har været historisk presset, og vi kigger ind i at skulle spare et betydeligt beløb. Det er vores pligt at sikre elitehåndboldens overlevelse i Holstebro, og derfor er jeg på klubbernes vegne stolt over, at vi nu er klar til mere elitehåndbold i begge klubber. I TTH Holstebro arbejder vi nu på forskellige økonomiske modeller for, hvordan vi kan fortsætte med et herrehold i toppen af ligaen. Men vi undgår ikke markante besparelser i alle dele af TTH. Det gælder det sportslige set-up, og det gælder det administrative, forklarer Jørgen Hansen.

Efter to årtier med godt samarbjede, er det også en beslutning, der gør ondt på HH90. Trods det, er den traditionsrige klub optimistisk for klubbens og holdets fremtid.

- Det har været en spændende håndboldrejse med TTH Holstebro. Vi har nået meget og har opnået flotte sportslige resultater. Nu er tiden en anden, og vi er glade for, at vi nu får muligheden for at bevare og udvikle et nyt dame set-up i Holstebro. Vi tror, at der er plads til to ligahold, fordi Holstebro er en stor sportsby. Vi glæder os til at komme i gang med samarbejdet med spillere og trænere, og sammen vil vi forsøge at skabe vores eget klubmæssige ansigt. Vi har store ambitioner og vil arbejde benhårdt for at det skal lykkes, siger bestyrelsesformand for HH90, Bent Vincent.

De to klubber vil i de kommende måneder samarbejde omkring mange praktiske forhold omkring driften af klubberne, og vil på de områder som giver mening, samarbejde tæt for at skabe de bedste vilkår for håndbolden i Holstebro og Nordvestjylland.

Del på facebook