Islandsk verdensstjerne klar til Gråkjær Arena


18.08.2019 | Af Nanna Gantriis Mortensen - Foto: Paris Saint-Germain Handball

Når Paris Saint-Germain søndag eftermiddag løber på banen i Gråkjær Arena står verdensstjernerne nærmest i kø på holdlisten. Men det er underordnet, hvis man spørger en af holdets største stjerner.

Guðjón Valur Sigurðsson har siden 1999 spillet mere end 340 kampe for det islandske landshold. Han har spillet i verdens største klubber, heriblandt FC Barcelona, Rhein-Neckar Löwen og THW Kiel. Han har vundet det nationale mesterskab i tre forskellige lande, med fire forskellige hold. Og så har han scoret i nærheden af 1.800 mål for hjemlandets A-landshold. Det er flere end nogen anden i verden. Nogensinde.

Nu sidder han så, en lørdag eftermiddag, i en lænestol på Hotel Schaumburg i Holstebro. Om kort tid skal han træne en sidste gang, inden TTH Holstebro venter i en showmatch i Gråkjær Arena søndag. Ja, kontrasterne kan nogle gange være store, når man som 40-årige Guðjón Valur Sigurðsson har prøvet lidt af hvert i sin karriere. Det synes dog ikke at påvirke den islandske stjerne, som han sidder dér i lænestolen med sin automatkaffe i hånden. Han virker tilpas i situationen, og han glæder sig til søndagens kamp:

- Det er sjovt at få lov til at spille disse træningskampe inden sæsonen for alvor starter. Og at vi så spiller i Danmark, hvor jeg selv holdt meget af at bo, da jeg spillede i AG København, er rigtig hyggeligt.

Sigurðsson påpeger ligeledes glæden ved at give de danske fans en oplevelse:

- Det er en god måde at få kamptræning på, og samtidig give folk en oplevelse. Det varmer at se, hvordan de danske drenge, og Sagosen med sin tid i dansk håndbold, bliver taget så godt imod.

 

Guld, hæder og 2.048 A-landskampe

Når spillerne fra Paris Saint-Germain søndag eftermiddag løber på banen til showmatchen mod TTH Holstebro, så er det med en mængde international erfaring, man sjældent ser på disse kanter.

I alt har PSGs stjerner spillet intet mindre end 2.048 A-landskampe på alverdens landshold. Desuden bugner spillernes medaljeskabe med guldmedaljer fra OL, VM, og EM, hvor især Mikkel Hansen, Viran Morros, Nikola Karabatic og Luc Abalo trækker mange medaljer til regnskabet. Og så har man slet ikke taget Champions League-trofæer, spanske, tyske og franske mesterskaber samt diverse titler som verdens bedste håndboldspiller med i overvejelserne.

Den megen hæder synes dog ikke at fylde alverden, hvis man spørger Guðjón Valur Sigurðsson:

- Ingen på holdet ser sig selv som en stjerne. Selvfølgelig er der en naturlig respekt omkring de spillere man omgiver sig med, men i PSG går vi efter det samme fælles mål: At gøre det godt for klubben.

Spørger man islændingen, er det næsten kedeligt at fokusere på titlerne:

- Hvis vi skulle snakke om, hvilken spiller der har vundet mest, ville det være en kedelig samtale. Det ville måske tage 20 minutter, og hvad skulle vi så snakke om resten af sæsonen…? I stedet taler vi om film, musik eller noget andet som interesserer os.

Når snakken falder på søndagens showmatch mod TTH Holstebro, er det ligeledes respekt og ydmyghed, der påvirker Valur Sigurðssons svar:

- TTH Holstebro har et fysisk stærkt forsvar og er gode på kontra, så det bliver ikke nemt. De udfører det samme stykke professionelle arbejde som os - de spiller bare i et andet land og en anden liga. Så på den måde er der ikke meget forskel på os og TTH, siger han og fortsætter:

- Vi kommer selvfølgelig for at vinde. Men det vigtigste for os er, at vi får spillet vores nye hold sammen og udvikler vores spil. Og så er det også vigtigt, at publikum for en god oplevelse.

Skal du nå at se Guðjón Valur Sigurðsson og resten af det stjernespækkede parismandskab i aktion i eftermiddag? Så køb en ståpladsbillet på https://shop.tthholstebro.dk/

Gråkjær Arena vil dagen igennem være drysset med stjernestøv, når Holstebro Medie Scenen åbner 13.45 til interviews med Mikkel Hansen. Klokken 14.00 lancerer Magnus Bramming vores nye tøjserie "TTH Sport by Bramming10", og 14.15 indtager en af verdens bedste målmænd Thierry Omeyer scenen til et interview.

Efter kampen vil spillere fra begge hold skrive autografer og tage billeder, så du har muligheden for at møde dit store idol.

Vi glæder os en fantastisk dag i Danmarks bedste håndboldarena!

Del på facebook