”Ja, der har været udfordringer…”


23.12.2020 | Af Louise Boo, foto: Gunnar Overlund

”Men trods de udfordringer, vi har været igennem, så synes jeg, vi overordnet har klaret det godt”. Søren Hansen taler ud efter nederlaget i går mod Fredericia og gør status på sæsonen.

Hvad var det for en kamp, som udspillede sig på banen mod Fredericia?

Det var en udfordrende kamp igen. Vi blev ramt af, at Kay så hurtigt var ude af kampen, da han har så stor betydning for holdet. Det betyder, at der er nye konstellationer, der ikke er afprøvet før, som skal trænes i selve opgøret. Det besværliggør lidt kampen. Dermed ikke sagt, at vi ikke havde muligheder for at rykke fra. Der spillede vi for uskarpt og uklogt. Det koster bare.

Hvad kan du fremhæve fra kampen?

Vi har en målmand, der står rigtig godt (Nicklas Graugaard 39%). Der skal vi måske føre med flere mål til pausen, så der er en lille smule at give af. Men til sidst løber vi rundt med for høj puls og får taget nogle dumme beslutninger. Så det er rigtig, rigtig frustrerende, at vi taber den sidste kamp på hjemmebane for en tom Gråkjær Arena.

Hvilken betydning spiller den tomme arena?

Vi manglede vores gode ottende mand i et godt hjemmepublikum. Selvom vi spillede med færre tilskuere end normalt, så har vi stadig følt, vi har haft en god base i Gråkjær Arena. Og den manglede vi også i kampen.

Hvilken fornemmelse sidder du tilbage med efter kampen?

Det var en ærgerlig kamp, men drengene gav alt. Jeg ville da gerne være gået på juleferie, hvor vi havde alle mand fit for fight og lige et par point mere. Det havde givet mere ro i maven. Der vil dryppende komme ideer til nye konstellationer i ferien, hvor jeg vil skrive notater ned i forhold til de mange ting, vi skal arbejde med.

Hvad er status over den første del af sæsonen?

Ud fra de udfordringer der har været – vi har taget vores andel af skader denne sæson med skadede spillere på vigtige positioner – så synes jeg, at vi har leveret godt og kan tage på juleferie med oprejst pande. Og det til trods for to ærgrelige nederlag her til sidst.

Jeg vil også sige, at drengene har været fede at arbejde med det her halve år. De har ikke pevet. De har prøvet nye roller, og de kæmper for sagen. Det har ikke altid været lige kønt, men det skal jeg så bruge tiden på. – Hvordan kan vi være mere sikre i spillet, når vi starter op.

Hvilke muligheder ser du på holdet resten af sæsonen?

Vi har hele tiden kigget på de muligheder, der er i truppen og prøvet at finde ressourcer frem og ændre ting på den korte bane for at lykkes. Vi har haft en formidabel pointhøst, som gør, at vi ligger, hvor vi gerne vil. Det skygger så, at vi har haft de to seneste nederlag. Men det er der selvfølgelig forklaringer på.

Nu kommer der en periode, hvor vi igen skal kigge fremad. Der skal laves nogle ændringer ud fra, at blandt andet Johan Meklenborg ikke bliver kampdygtig i resten af sæsonen. Han har haft en stor procentdel af vurderinger i overtal og 7 mod 6. Han er også den, der har spillet klart mest som styrmand. Så vi skal finde nye konstellationer med blandt andet Allan og Emil.

Jeg håber jo også at få Enderleit tilbage. Hvordan får vi spillet både Enderleit og Smits skarpe. Så er der Mensing og Porup med de situationer, de skal være i. Porup har fået mere spilletid og spiller samtidig en kæmpe rolle i forsvaret.

Vi skal træne nye folk ved siden af hinanden og finde nogle kæder, der fungerer godt sammen, når vi starter op, som giver tryghed og skaber en base.  

Hvornår starter I ud med at med at afprøve alle de nye ting?

I januar vil der være en masse træningstimer, og det glæder vi os til. Men først skal vi lige have alle mand ovenpå. Og så har vi 3-4 træningskampe, hvor vi kan afprøve ting.

Personlig sponsor for Søren Hansen er ID Identity.

 

 

 

 

 

 

Del på facebook