Jeppe Hauskov om langvarig skade: Der er lys forude


11.11.2018 | Af Nanna Gantriis Mortensen - Foto: Photo Overlund

TTH’s herrer har været hårdt ramt af skader de seneste måneder, og træner Patrick Westerholm har været nødsaget til at anvende nye, og alternative, opstillinger som resultat af den lange skadesliste. En af de spillere som har brugt mere tid på kondicyklen end på håndboldbanen, er den unge højrefløj, Jeppe Hauskov. Talentet fra Lemvig har ikke betrådt Gråkjær Arenas bonede gulve siden slutspilskampen mod Skjern den 25. april, hvor han måtte udgå efter få minutters spil.

Helt specifikt er det en diskusprolaps samt fremadglidning på ryggen der de seneste syv måneder har holdt 19-årige Hauskov væk fra håndboldbanen.

- Det sidder nede i benet og ”stråler” hver gang jeg strækker benet; ligesom hvis du har et overstræk hele tiden. Derfor giver det et ordentligt stød i benet, hver gang jeg hopper, hvilket ikke er særlig rart. Det er en svær følelse at beskrive, og det gør ikke engang ondt i ryggen, selvom det er dér, skaden sidder.

I starten troede Jeppe Hauskov og fysioterapeuterne blot, at der var tale om en overbelastning som følge af et hårdt kampprogram på tre forskellige hold: TTH’s ligahold, klubbens andethold samt U-landsholdet. Under en U20-landsholdssamling i Skærbæk tilbage i april måned gik det dog helt galt for den unge fløjspiller. Efter en overstået træning blev kroppen kold hvilket resulterede i, at han knap nok kunne bevæge sig tilbage på hotelværelset:

- Der blev jeg for alvor bange. Der havde jo ikke været en speciel situation, hvor jeg tænkte, at det var noget lort. Intet smæld, ingen forkert landing eller noget.

Jeppe Hauskov var urolig samt forundret; og det med god grund. Det er nemlig sjældent, at man ser disse former for skader, specielt i Hauskovs unge alder. Efter landsholdssamlingen i Skærbæk blev den 19-årige fløjspiller beordret ro og hvile - noget der ikke ligefrem passede ind i det unge talents planer:

- Det har været sindssygt kedeligt, især fordi i fem ud af de syv måneder hvor jeg har været væk fra håndboldbanen, har jeg ikke måtte lave noget som helst. Jeg har bare siddet og kigget eller lagt i min seng og ingenting lavet.

Nu synes der dog at være lysere tider på vej. De seneste to måneder er højrefløjen begyndt at styrketræne igen, og han håber snart at kunne trække TTH-trøjen over hovedet.

- Der er selvfølgelig en risiko for at skaden kommer igen, men det håber og tror vi ikke den gør. Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med fyssen Thomas Padkjær, som har været god til at holde humøret oppe, når man selv er negativ over udsigterne. Så vi har haft et super samarbejde, og han har hjulpet mig rigtig meget. Planen er snart at træne lidt med og derefter spille fuld håndbold igen. Så det er ubeskriveligt dejligt, at man nu kan se lys for enden tunnelen.

Jeppe Hauskov har ikke kun misset mange kampe for TTH Holstebro med sin længevarende skade. U20 EM-slutrunden i sommer blev også uden fløjtalentet, da en ellers sikker plads på holdkortet blev afbrudt af skaden.

Del på facebook