Jonas Porup sikrede det ene point til TTH i dramatisk afslutning


08.11.2018 | Af Morten Toft - Foto: Alex Paulsen

TTH Holstebro fik et point med hjem i bagagen fra udebane opgøret mod Århus Håndbold torsdag aften i Herre Håndbold Ligaen. Opgøret sluttede med et intenst drama, hvor et fire-måls comeback kulminerende med en udlignende scoring fem sekunder før tid. 

Westerholms herrer var langt fra det vanlige niveau i pointdelingen mod Århus Håndbold torsdag aften. De sort-hvide var til tider langt nede i sækken mod værterne, men fight og vilje i slutfasen gav et vigtigt point til TTH Holstebro.

- Vi tyvstjæler det ene point mod Århus. De spiller en meget flot kamp og gør det svært for os – men vi må også kigge indad og sige at der var alt for meget vi ikke gør ordentligt, siger TTH-cheftræner, Patrick Westerholm og tilføjer: 

- Jeg er skuffet over vores præstation set over hele kampen, men samtidig er jeg naturligvis glad for det ene point når vi er nede med fire med fire minutter tilbage. Det er en sjældenhed at man henter det forspring, så vi skal være meget tilfredse.

Jonas Porup var hovedpersonen i comebacket i slutfasen, både med en stjålen bold og ikke mindst de to sidste scoringer i kampen.

- Det er sindssygt vigtigt at vi får det ene point på en dag, hvor vi spiller en skidt kamp. Der er mange ting som ikke lykkedes for os rent håndboldmæssigt, og vi laver kun det her comeback på ren fight. Det var et vigtigt point vi får med herfra, siger matchhelten Jonas Porup. 

En svingende præstation med store niveau udfald

TTH Holstebro manglede bid og koncentration i forsvaret fra start mod Århus Håndbold, og det betød mange åbne chancer til værterne. Når forsvaret til tider fandt sit fodfæste, så var skarpheden stor i kontrafasen, og netop dette skabte en føring på 13-10 efter 19 minutter til TTH. 

Herfra fulgte en skidt periode med boldtab og flere afbrændere for TTH, og det skabte en pauseføring til værterne på 18-15. 

3-måls føringen blev dog reduceret af TTH og efter 42 min. var stillingen helt tæt med 22-21. Men endnu engang kom en periode for de sort-hvide med uprovokerede fejl og flere afbrændere. Det skabte et nyt stort forspring til Århus Håndbold på fire mål til stillingen 28-24 med præcis 10 minutter tilbage. 

I slutfasen af kampen blev det som sagt et drama uden lige, og selvom fejlene igen hobede sig op hos TTH, og føringen hed 31-27 til værterne efter 56 minutter – ja så fandt Westerholms udvalgte et lille tomrum hos Århus, og udnyttede det til fulde. 

31-31 sluttede dramaet, og især Jonas Porup blev helten med to kampafgørende situationer. Magnus Bramming var ligeledes skarp i opgøret med 7 scoringer på 7 forsøg.

Næste udfordring for TTH Holstebro er mod KIF Kolding den 14. november i Gråkjær Arena. Køb din billet til kampen HER.

 

Århus Håndbold # TTH Holstebro 31-31 (18-15)

Kampstatistik Århus Håndbold
Redninger: Jens Fredsgaard 15/45 (33%)
Mål: Nikolaj Læsø 7, Sebastian Henneberg 6, Anders Martinussen 4, Frederik Sørensen 4, Jonas Langerhuus 4, Nikolai Vinther 3, Tobias Møller 2, Torben Petersen 1. 
Udvisninger: 4

Kampstatistik TTH Holstebro
Redninger: Simon Gade 5/23 (21%) Sebastian Frandsen 8/20 (40%)
Mål: Magnus Bramming 7, Kasper Kildelund 6, Jonas Porup 5, Lars Mousing 4, Peter Balling 3, Viktor Östlund 2, Jac Karlsson 2, Vignir Svavarsson 1, Kay Smits 1.
Udvisninger: 4

TIlskuertal: 2.273

Del på facebook