Kamikazepiloten flyver højt


23.09.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Ole Mortensen

21-årige Emil Jensen har aldrig været den stærkeste eller den højeste håndboldspiller. Alligevel er drengen fra Stoholm nu blevet en af Søren Hansens vigtigste våben.

Han er tidligere blevet beskrevet som ”en kamikazepilot på en håndboldbane”. 

Ligesom de japanske krigspiloter brager unge Emil Jensen frygtløst imod modstandernes forsvar. For når modstanderne i gennemsnit er 10 centimeter højere og 20 kilo tungere, så må man finde andre måder at vinde den fysiske duel:

- Jeg har aldrig været den store dreng eller ham, der kunne skyde hårdt ude bagfra. Jeg har heller aldrig været på nogle ungdomslandshold. Overordnet set har jeg altid været god ift. mine kammerater hjemme i Stoholm, men jeg har aldrig været toppen af poppen, analyserer Emil Jensen selv.

What! Andetholdet?!?!
Håndboldkarrieren startede i Stoholm, efterfulgt af et par år i Skive fH og to års efterskoleophold på henholdsvis Balle Efterskole og Lægaarden. Da efterskoletiden var færdig, ville Emil for alvor prøve at gøre noget ved håndbolden. Valget faldt på TTH og klubbens ungdomsafdeling. Nu skulle han for alvor gøre noget ved sit håndboldtalent.  Men der skete noget, som ikke indgik i teenagerens planer:

- I mit første år som U18-spiller kom jeg på klubbens andethold – formentlig fordi jeg var for lille. Jeg havde altid spillet på førsteholdet, så det kom som et chok, at jeg måtte ned på andetholdet og spille en hel sæson. ”What”, tænkte jeg. Men det gav mig et spark bagi. Nu skulle jeg have skyklapper på og kæmpe mig tilbage til førsteholdet.

To ugers prøvetræning blev til toårig kontrakt
Som sagt, så gjort. I de kommende to sæsoner fik Emil Jensen en større rolle på TTHs ungdomshold, inden tiden som senior stod for døren. Der var tilbud fra en anden klub, men den unge bagspiller valgte at blive i Holstebro, selvom han langt fra var garanteret spilletid.

- Jeg kan tydeligt huske det. Det var under coronatiden, og jeg havde fået et tilbud andetstedsfra. Men jeg var glad for at være i TTH og tog kampen op. Søren Hansen kom til klubben og gav mig nogle træningsprogrammer, så jeg kunne tage på i vægt. Mine 74 kilo var på dette tidspunkt ikke imponerende i ligaregi, så det måtte der gøres noget ved. Jeg gik i gang med programmerne og fik af vide, at jeg kunne være med de første to uger af ligaholdets opstart. 

Hvad der oprindelig blot skulle være to ugers snusen til ligaholdet, er nu 12 måneder senere blevet til en toårig kontrakt, fast plads i omklædningsrummet og en vigtig rolle som universalskruetrækker i Søren Hansens værktøjskasse. 

’Jeg suger alt til mig’
Som årene er gået, er han ikke blevet større end modstanderne, tværtimod. Men frygtløsheden og viljen til konstant at blive bedre har gjort, at Emil Jensen lige nu går på banen som en af TTHs bærende spillere. Bevares, en del af holdkammeraterne sidder ude med skader, men det tager ikke noget fra oplevelsen hos den unge knægt fra Stoholm.

- Jeg suger alt til mig lige nu. At spille i GETEC Arena i Magdeburg eller i Sporting Lissabon er noget, jeg altid har drømt om. Jeg får chancen på den helt store scene, og det er for fedt! 

Lige nu nyder Emil bare spillet med harpikskuglen, forklarer han:

- Jeg er rigtig glad for at være i klubben og nyder bare at spille håndbold i TTH. Her har jeg nogle gode holdkammerater, jeg har det godt socialt og jeg kan mærke, at jeg udvikler mig både fysisk og spillemæssigt, siger han og afslutter:

- Jeg er stadig ikke den stærkeste spiller eller den største stjerne. Men jeg lærer noget hver dag og er generelt bare glad for at være her.

I morgen skal Emil Jensen og holdkammeraterne i ilden igen - denne gang mod Nordsjælland Håndbold. Kampen fløjtes i gang 19.30.

Næste hjemmebanekamp er mod Sporting CP, hvor TTH Holstebro skal forsøge at indhente portugisernes forspring og kvalificere sig til det europæiske gruppespil. Du kan købe billetter til kampen her.

Personlig sponsor for Emil Jensen er Struer Kleinsmedie.

 

Del på facebook