Kampen om en plads i EHF-gruppespillet fortsætter


21.11.2019 | Af Louise Boo. Foto: Ole Mortensen

Det blev til en femmålssejr til TTH i første opgør om den videre færd i EHF Cuppen. På lørdag kommer tjekkiske Plzen til Holstebro for at spille returkamp.

Meget står på spil, når TTH lørdag eftermiddag tager imod gæsterne fra Tjekkiet. En sejr betyder nemlig sikker adgang til gruppespillet i EHF.

Sammen med adgangsbilletten vil TTH være sikret mindst 6 kampe mere. Flere kampe betyder mere eksponering i europæisk sammenhæng, og det er vigtigt at vise flaget rundt om i Europa.

"Det spiller en rolle for vores selvopfattelse, at vi kan sætte et præg på europæisk håndbold", siger Allan Damgaard.

Og det er lige præcist det, han har tænkt sig at gøre. At vinde så TTH for alvor kan printe sig fast som et hold, der kan regnes med i europæiske turnerninger. 

Til trods for flere tekniske fejl i kampen mod tjekkiske Plzen, tror Allan Damgaard og resten af holdet på, at de kan gentage succesen fra sidste år og som minimum nå det eftertragtede gruppespil.

"Det er sjovt at spille de her kampe, og det bliver endnu sjovere, hvis vi kan komme i Final 4 for anden gang. 

Patrick Westerholm tror også på sit mandskab men ser gerne, at holdet præsterer bedre på hjemmebane, end hvad de gjorde i Tjekkiet. For mange fejl prægede kampen, og det blev en til tider rodet kamp.

"Aftalerne blev ikke overholdt, og vi bliver simpelthen nødt til at spille bedre på lørdag."

Patrick Westerholms krav er derfor klare - mere fokus på banen og mere skarphed. Lykkedes det, er der ifølge træneren ikke langt til næste runde i EHF Cuppen. 

Personlig sponsor for Allan Damgaard er Jens Jensen.

Del på facebook