Karrieren sættes på pause for TTH-talent


23.08.2019 | Af Morten Toft - Foto: Photo Overlund

20-årige Jeppe Hauskov har været væk fra håndboldbanen i 16 måneder med en slem rygskade. Skaden er så alvorlig for det lokale fløj-talent, at der nu kræves en større rygoperation, og dermed sættes karrieren på pause for Made In Holstebro talentet.

De omfattende rygskader hos Jeppe Hauskov er meget sjældne og forekommer for meget få unge sportsudøvere.

- Der er ikke en enkelt diagnose for min skade. Der er både tale om en diskusprolaps, et brud i ryggen og en nerve, der sidder i klemme, hvilket har en direkte effekt på mit højre ben. Nerven, som sidder i klemme, gør at jeg ikke kan gå 1 km. uden at det kan mærkes i benet, og når jeg forsøger at lave et hopskud, så har jeg ingen kræft eller føling med benet, fortæller Jeppe Hauskov. 

Efter en intens genoptrænings-proces og grundige overvejelser med læger og fysioterapeuter, er konklusionen faldet på, at en større operation er en nødvendighed, for at Jeppe kan få en bedre hverdag fremadrettet. Den omfattende operation betyder, at den professionelle karriere sættes på en længere pause for unge Jeppe Hauskov.

- Chancen for at jeg kommer til at spille professionelt igen er minimal. Når man får en så omfattende operation, så er det sjældent, at man kan vende tilbage til tophåndbold igen. Det er simpelthen ikke muligt at opretholde det samme fysiske niveau, og derfor er det højst sandsynligt slut med håndbold på topniveau, siger Jeppe Hauskov.

Det er en tydeligt berørt Jeppe, som nu tvinges til at sætte håndboldskoene på hylden.

- Jeg har hele tiden vidst, at der var en chance for at jeg aldrig ville komme helt tilbage igen, men nu er det så endelig bekræftet. Det giver en blandet følelse i kroppen, for naturligvis er jeg meget ked af det, men jeg er også på en måde lettet over det. Nu ved jeg at jeg bliver smertefri igen, og så kan jeg begynde at se fremad i mit liv, slutter Jeppe Hauskov. 

TTH-direktør: Jeppes situation berører os dybt 

Eftersom skaden er af så alvorlig karakter, så er Jeppe og klubben blevet enige om at ophæve kontrakten. Der bliver dog ikke tale om en brat afslutning mellem Jeppe og TTH Holstebro. I Jeppes operations-proces, vil TTH Holstebro bistå med fysisk genoptræning ved fysioterapeut, Morten Graversen, samt sparring om hvordan de næste skridt skal tages. 

- Det er utrolig synd for Jeppe og hans situation berører os alle rigtig dybt. Det er en af vores lokale Made In Holstebro talenter som vi pt. må sige farvel til på den værst tænkelige måde. Vi vil hjælpe Jeppe på alle de måder vi kan, således han kan komme tilbage til en normal hverdag – og måske på sigt finde tilbage til håndboldbanen, siger TTH-direktør John Mikkelsen og fortsætter: 

- Vi vil aldrig glemme Jeppes personlighed og de kundskaber han havde med håndbolden. Vi husker alle da han på flotteste vis scorede 10 mål på 10 forsøg mod Skjern Håndbold i Santander Cuppen, og dermed fik tilnavnet "Skjern-dræberen". Jeppe var en tydelig faktor til at vi gik i Final4 og senere vandt pokalen, slutter John Mikkelsen.

Jeppe Hauskov opnåede 35 officielle A-kampe for TTH Holstebro.

Del på facebook