Kay Smits efter KIF: Dejligt at bevise sit værd


28.09.2019 | Af Nanna Gantriis Mortensen - Foto: Denice Foldager Hansen

TTHs herrer sikrede sig fredag aften en sejr på 38-30 over KIF Kolding. En af de som kunne notere sig en god dag på kontoret var højrebacken Kay Smits, der scorede seks mål og blev kåret til kampens spiller.

- Det var en sejr vi skulle have. Vi vidste, at hvis vi løb meget og kom med et højt tempo, så ville Kolding få svært ved at slå os over 60 minutter. Vi får skabt et solidt forsvar i 1. halvleg, hvilket giver mange chancer, og dermed også mange mål, i den anden ende af banen. Overordnet set synes jeg vi kan være tilfredse med kampens forløb, udtaler Kay Smits.

Allerede efter de første 17 min. havde TTH skabt sig en føring på seks mål, hvilket gav mulighed for at afprøve nye konstellationer med Smits, Balling og Enderleit skiftevis på fløjen og back-positionen. Et tiltag der vækker begejstring hos den hollandske højre back, der i denne sæson kæmper en hård kamp om spilletiden med Peter Balling og Nikolaj Enderleit:

- Det er dejligt at Westerholm har muligheden for at smide en af os højre backs ud på fløjen. Det er jo ingen spillere der har lyst til at sidde på bænken, men det kommer man til, når man skal dele tiden blandt tre spillere. Så er det en god løsning, at vi kan få noget tid på banen ved at spille på højre fløj.

 

”Jeg skulle bare ud og give alt”

Mens Enderleit og Balling har været foretrukket i sæsonens fire første kampe, var det fredag aften Kay Smits der fik tilliden, og pladsen i Westerholms start-7’er. Og 22-årige Smits greb trænerens chance ved at score seks mål og kæmpe sig til titlen som kampens spiller.

- Jeg tænkte, at nu skulle jeg bare ud og give alt. Det var en stor fornøjelse at stå på banen og få den tillid fra træneren. Man vil altid gerne bevise sit værd, men samtidig skal man også være opmærksom på, at man spiller for holdet, og skal rette sig efter holdets planer. Men det var dejligt at spille en god kamp og samtidig bidrage til holdets fælles agenda, fortæller Kay Smits.

Foruden det fornuftige spil ved fredagens kamp kunne højre backen ligeledes glæde sig over udtagelsen til det hollandske landshold, der sidst i oktober mødes til en uges træningslejr inden det forestående EM i januar måned.

- Det er dejligt at landstræneren er tilfreds med mig, og gerne vil have mig med på holdet. Det virker altid motiverende, at blive udtaget til ens landshold.

Motivation skal Kay og co. ligeledes finde inden de på onsdag den 2. oktober klokken 19.30 skal på en svær opgave ude mod Nordsjælland Håndbold:

- Nordsjælland skal man ikke tage let på. Vi skal ikke forvente, at vi kan tage derover og vinde stort. Det bliver hårdt, og der skal kæmpes i alle 60 minutter, hvis vi skal have to point med hjem, understreger Smits.

Kay Smits er sponseret af Dahl Pedersen.

Del på facebook