Kay Smits kåret som MVP for Holland i 2018


31.12.2018 | Af Nanna Gantriis Mortensen og Morten Toft - Foto: Louise Boo Jespersen

TTH’s højre back, Kay Smits, er blevet kåret som "Most Valuable Player" (MVP) for Holland i 2018 af fans på håndboldsitet www.Handbalinside.nl. Udover kåringen har Kay Smits fået en indkaldelse til den 17-mands trup, der skal spille testkampe for det hollandske landshold i januar måned.

21-årige Kay Smits har fået den flotte kåring med følgende begrundelse:

"MVP titlen er optjent i Wilhelmshavener HVs farver, hvor han scorede mere end 200 mål i en sæson. Derefter en overførsel til Danmark til TTH Holstebro, hvor han vandt Super Cuppen." 

Kay Smits vandt fan-kåringen efter en tæt kamp mod landsholdskollegaen Dani Baijens. 

- Det er altid dejligt med et skulderklap for det man går og laver. Jeg er stolt af at have modtaget MVP-kåringen og den motiverer mig kun endnu mere til at bygge på i min udvikling, siger Kay Smits.

Indkaldelse til hollandske testkampe.

Mens de danske håndboldfans så småt begyner at finde klaphatten frem til januar måneds VM-slutrunde på dansk grund, begynder TTH’s Kay Smits så småt at finde pas og spillersæt frem. Den 21-årige bagspiller skal nemlig en tur til Norge og Slovakiet for at spille testkampe med det hollandske landshold som forberedelse til den vitale EM-kvalifikation i april og juni måned.

Trods sin unge alder har den talentfulde hollænder været fast mand på hjemlandets A-landshold siden 2016. Men selvom landsholdsindkaldelsen er blevet rutine, så skaber det alligevel stolthed og glæde for Smits:

- Det er altid fedt at spille kampe for landsholdet. Selvom der er et pres forbundet med hver kamp, så er det rart at spille med nogle andre holdkammerater og få tankerne over på noget andet end klubhåndbold. Det giver et friskt pust og gør, at man kommer tilbage til Holstebro med fornyet energi og ekstra motivation.

Den eksplosive højre back kan rejse afsted med en opadgående formkurve i bagagen. Gradvist har han fået mere spilletid i den hvide TTH-trøje, hvilket giver mod på mere:

- Jeg har fået en del spilletid i de seneste kampe, hvilket har givet en øget selvtillid. Vores træner, Patrick har hjulpet mig og coachet mig en hel del, hvilket jeg føler giver pote. Tilliden fra ham gør, at jeg føler, jeg kan spille mere frit, og dermed udvikle mig. Jeg er endnu ikke tilfreds med min præstation i Holstebro, men jeg håber på, at jeg kan blive ved med at udvikle mig det næste stykke tid, så jeg kan forbedre mit spil og blive bedre.

Kay og resten af det hollandske landshold drager mod Oslo den 2. januar, hvor tre testkampe venter mod Brasilien, Island og værtsnationen Norge. Derefter går turen mod Slovakiet, hvor holdet skal testes mod det slovakiske og rumænske landshold. Det overordnede formål med de fem testkampe er at pudse formen af frem mod de vigtige EM-kvalifikationskampe, der venter i april og juni måned. Her kæmper Holland for at sikre sig en billet til EM-slutrunden i 2020:

- Vi arbejder benhårdt på at kvalificere os til EM i 2020. Vi har gode chancer, da vi har spillet godt det seneste stykke tid. Vi var bl.a. tæt på at slå Sverige ud af VM-kvalifikationen og dermed kvalificere os til januars slutrunde, ligesom vi har vundet over Polen og spillet tæt mod Ungarn. Vi er oppe imod Slovenien, Estland og Letland om de to EM-pladser, og vi vil gøre alt for at sikre os en af disse. Såfremt vi kommer med, er det første gang nogensinde at det hollandske herrelandshold kvalificerer sig til et EM, og første gang siden 1961 at Holland er med til et mesterskab, så vi er ivrige efter at få det til at lykkedes.

Kay Smits' personlige sponsor er Madsen Byg.

Del på facebook