Kay Smits spiller resten af sæsonen i tysk topklub


04.02.2020 | Af Louise Boo, foto: Ole Mortensen

TTH Holstebros hollandske spiller, Kay Smits, er udlejet til tyske Magdeburg og skal spille i topklubben sæsonen ud. Højrebacken ser det som en drengedrøm, mens TTH Holstebro opnår en stor økonomisk gevinst.

Kay Smits skal spille fem måneder i SG Magdeburg, som p.t. ligger nummer fire i bundesligaen. Den tyske klub kontaktede i weekenden TTH Holstebro, og to dage senere landede de to klubber en aftale frem mod sommeren 2020. Kay Smits vender herefter tilbage til TTH Holstebro.

For Kay Smits er det en stor ære, men efter 1,5 år i den hvidblusede trøje, er det ikke et nemt skifte.

- Jeg er meget stolt over at få sådan en stor chance. At spille for en klub som SG Magdeburg er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Men samtidig er det med blandende følelser, fordi det er svært at forlade et godt hold midt i sæsonen, siger Kay Smits, der i denne sæson har været en af tre højre backs i TTH Holstebro.

Den hollandske bagspiller har været glad for at spille i TTH Holstebro og takker klubben for at give ham muligheden for at forfølge en drøm.

På gensyn

Direktør i TTH, John Mikkelsen, er stolt over, at højrebacken skal til en klub som SG Magdeburg.

- At Kay Smits kommer til en europæisk topklub er flot gået, og vi ønsker Kay held og lykke med de næste fem måneder – inden han vender tilbage til byen, siger John Mikkelsen.

Han uddyber, hvordan en udlejning i løbet af sæsonen i det hele taget kunne komme på tale.

- Da vi hentede Nikolaj Enderleit ind som ekstra spiller op til denne sæson, havde vi tre højre backs. Vi var derfor klar over, at en udlejning kunne blive en mulighed i løbet af sæsonen, og at vi i så fald ville acceptere dette, såfremt vi kunne opnå en økonomisk gevinst. Og det har vi gjort, siger John Mikkelsen.

Ifølge TTH-direktøren er det afgørende, at klubben er i økonomisk balance og derfor vandt økonomien over sporten i denne omgang.

Kay Smits har spillet i TTH Holstebro siden 2018 og har kontraktudløb i sommeren 2021.

 

Del på facebook