Kay Smits: Vigtige erfaringer i Tyskland


11.07.2020 | Af Louise Boo

En stor oplevelse i SC Magdeburg. Vigtige erfaringer. Men det er en beskeden hollænder, der beskriver tiden i den tyske storklub, og hvordan han kan bruge sit gode spil på banen for TTH Holstebro.

Det blev til 10 kampe for SC Magdeburg.

Selvom coronaen gjorde opholdet kortere end forventet, var det en kæmpe oplevelse for Kay Smits at spille for det tyske tophold.

Selvtilliden på banen fik da også et nøk op i den tyske bundesliga. Men derfra og så til at få hollænderen til at indrømme, at han er storspillende og dermed kan bidrage med ekstra ressourcer i den kommende sæson for TTH Holstebro, ligger ikke lige til højrebenet.

”Jeg har fået mere selvtillid på banen. Det er store kampe på et stort hold. Den største forskel er, at der er 8000 tilskuere. Men det er stadig bare håndbold”, siger Kay Smits.

For ham er det vigtigste ikke at fremhæve egne bedrifter, som var grunden til, at SC Magdeburg i første omgang, ville have den flyvende hollænder på tysk jord.

Kay Smits fremhæver i stedet en mere normal og tryg hverdag, som kan være det springende punkt for at sætte et fast aftryk på banen i den kommende sæson.  

”Jeg er klar til at spille sammen med Nikolaj på højre back. Nu er det normalt igen, og det er jeg glad for. Jeg vil gøre det bedste, jeg kan, og det er først og fremmest at starte med bolden i hånden og se på min rolle i det”, siger Kay Smits.

Han ser frem til at træne igen, og har haft det svært med at lægge håndbolden på hylden i fire måneder.

”Jeg savner håndbold, og det bliver så dejligt at starte igen”, runder højrebacken af.

Personlig sponsor for Kay Smits er Dahl Pedersen.

Del på facebook