Kølig Kay efter 12 mål: Sikkerhed og selvtillid er nøglen


25.05.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Lars Kofoed

Kay Smits var blandt TTHs helt store profiler i den første DM-semifinale mod BSH. Hør hvad hollænderen havde at sige til sin egen præstation efter mandagens drama.

Dåbsattesten siger kun 24 år. Men Kay Smits spillede årets første DM-semifinale, som var han en af de mest rutinerede i Gråkjær Arena. Hollænderen scorede 12 mål og havde derfor stor andel i TTHs ene point:

- Jeg er tilfreds med, at jeg tog ansvar, da vi havde svært ved at komme til chancer. Men jeg er allermest tilfreds med, at vi tager det ene point i dag. Det giver os fine chancer forud for returkampen på torsdag, sagde Smits, inden han blev bedt om at sætte ord på den sikkerhed, han spillede med mandag eftermiddag:

- Sikkerhed kommer med tiden. Det er mit tredje år her i Holstebro, så jeg kender efterhånden min plads på holdet og mine holdkammerater. Det giver sikkerhed og selvtillid, forklarer han. Hollænderen kom til Holstebro som en ukendt 21-årig knægt fra 2. Bundesligaen, og har siden udviklet sig til en af ligaens største profiler. Det har vakt genklang ude i Europa, og derfor bliver Holstebro til sommer byttet ud med en af verdens største håndboldscener i SC Magdeburg.

Inden da skal Kay Smits dog forsøge at spille sig i DM-finalen. Dette kan allerede ske på torsdag, hvis TTH sejrer på udebane mod BSH:

- Vi er klar til kamp. Der er en del ting, vi kan forbedre fra den første semifinale, og hvis vi får det på plads, så har vi fine chancer i Silkeborg på torsdag.

Grundet covid-19 er det ikke tilladt for TTH-tilhængere at tage turen til Jysk Arena i Silkeborg, men kampen vises direkte på TV2 Sport klokken 18.30.

Personlig sponsor for Kay Smits er Nørre Vosborg.

 

Del på facebook