Komfortabel sejr i Kolding


28.03.2019 | Af Nanna Gantriis Mortensen - Foto: Alex Paulsen

TTH's herrer kunne onsdag aften tage hjem til Holstebro med to gode point i bagagen efter en sejr på 33-24 over KIF Kolding. Trods en lang skadesliste formåede Westerholms tropper at holde Kolding fra fadet og skaffe en sikker sejr.

Der var aldrig rigtig tvivl om styrkeforholdet mellem TTH Holstebro og KIF Kolding onsdag aften. Hele 20 point adskilte holdene inden aftenens kamp og derfor var målsætningen fra Holstebrolejeren også klar: En sejr og to point.

TTHs herrer startede solidt ud og kom hurtigt foran 3-1, med mål af Lars Mousing og Magnus Bramming. Sebastian Frandsen tog fra mellem stængerne og stod efter 15 min. med en redningsprocent på 53%. Dette var medvirkende til en femmålsføring halvvejs inde i 1. halvleg. Herefter tabte Holstebroherrerne pusten en smule, og Kolding kom tættere på. Patrick Westerholm fik dog sit mandskab på rette kurs, og holdet kunne gå til pause med en scoring af Jac Karlsson til 13-19.

I anden halvleg skiftedes de to hold til at bytte mål. Samtidig kom der mere nerve i kampen, og tacklingerne blev hårdere. Lige hårdt nok blev det dog i det 37. min., hvor KIFs Kasper Irming fik blåt kort og måtte se resten af kampen fra tilskuerrækkerne efter et slag mod TTHs Niels Lindholt. Dette tog Holstebroherrerne dog ikke hensyn til, og holdet brugte lejligheden til at bringe sig yderligere foran. Dermed endte det med en komfortabel sejr på 33-24 over KIF Kolding, til trods for en lang skadesliste og mange spilminutter til den faste start-7’er.

- Vi spiller efter den gameplan vi havde lagt, og vi spiller modent håndbold. I 1. halvleg dækker vi godt op, får styr på vores kontrafase og lægger dermed afstand til Kolding, evaluerer træner Patrick Westerholm

 

Tilfreds cheftræner

Tidligere har herrerne kæmpet med ”dårlige perioder” som Westerholm selv udtrykker det. Dette har dog været på retur de seneste kampe:

- Tidligere har vi kæmpet med, at vi kommer godt med i starten af kampen, og så spiller vi fem eller ti dårlige minutter, hvorved vi taber en periode med eksempelvis fem mål. På det område synes jeg, vi har udviklet os som hold de seneste kampe. Så er jeg yderst tilfreds med kampens forløb, og ikke mindst resultatet.

I slutningen af kampen blev det til spilletid til de to lokale drenge, Rasmus Mørup og Emil Bligaard, som fik roser med fra cheftræneren:

- Når man tager unge gutter med, så skal de også have lov til at komme på banen, hvis kampen tillader det. Det er dejligt at kunne trække på nogle unge lokale talenter, når vi er plaget af skader, og de gjorde det fornuftigt, afslutter Westerholm.

Med sejren over KIF Kolding er TTH nu tættere på den fjerdeplads, som kan sikre holdet et vigtigt point med over i slutspillet, og dermed gøre vejen til en eventuel DM-semifinale lidt nemmere.

Næste, og sidste kamp, i ligaen løber af staben søndag den 6. april, når TTH holder ”Millionkampen” hjemme i Gråkjær Arena. Inden da skal holdet dog i ilden mod spanske Liberbank i EHF-Cuppen nu på lørdag, klokken 13.00. Der er fri entre til EHF-Cup-kampen, så tag dine venner under armen, og brug din lørdag på god håndbold og god stemning i Gråkjær Arena.

 

KIF Kolding # TTH Holstebro 24-33 (13-19)

Kampstatistik KIF Kolding

Redninger: Anders Petersen 12/37 (32%), Richard Frisk 1/9 (11%)
Mål: Olafur Gustafsson 8, Alexander Morsten 4, Andreas Væver 3, Andreas Flodman 3, Jens Peschardt 2, Kasper Irming 2, Mathias Daugård 1, Jacob Hansen 1.

Kampstatistik TTH Holstebro

Redninger: Simon Gade 6/16 (37%), Sebastian Frandsen 5/19 (26%)
Mål: Magnus Bramming 12, Lars Mousing 4, Kay Smits 4, Niels Lindholt 3, Kasper Kildelund 3, Jac Karlsson 2, Viktor Östlund 2, Jonas Porup 2, Rasmus Mørup 1.

Del på facebook