Månedens TTH-profil: Allan Damgaard


28.03.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

Han elsker at tage ansvar og så vil han hellere føre assist-listen end han vil være topscorer. Allan Damgaard har været en af hovedpersonerne bag TTHs flotte forår og derfor er han Månedens TTH-profil.

Ligesom forårsblomsterne i haven, blomstrer Allan Damgaard i disse tider på håndboldbanen. Den 34-årige playmaker er tilbage i topform efter sin knæskade i sommers, og han har styret TTH-angrebet med præcision og hård hånd i 2021.

- Vi har virkelig fundet et koncept, der fungerer. Vores bagkæde kender efterhånden hinanden rigtig godt, og har fundet ud af, hvordan vi kan spille hinanden gode. Nu kan jeg nærmest bare kigge på de andre, og så vi ved jeg, hvad vi skal spille, siger Damgaard om den stærke periode, holdet har oplevet i foråret. Her er det blevet til fem sejre ud af seks mulige, og holdet er blandt de mest scorende i ligaen.

Få scoringer og alligevel yderst målfarlig
Selvom Allan Damgaard ikke ligger øverst på topscorerlisten, har playmakeren alligevel en stor andel i TTHs succes. I rollen som assist-spiller har Damgaard nemlig givet gode arbejdsbetingelser til Smits, Mensing og resten af den hårdtskydende bagkæde, og giver-rollen passer playmakeren ganske fint:

- Det fedeste er at køre rundt med forsvaret, eller lave et frækt indspil til stregen. Det vil jeg faktisk hellere for derefter at kigge op på måltavlen og konstatere, at vi scorer over 30 mål hver kamp.

Dog ligger der også en dybere mening med rollen som assist-spiller. For kender man Allan Damgaard, så ved man, at han vil vinde for enhver pris:

- Jeg vil vinde håndboldkampe. Og jeg ved, at hvis jeg kan sætte Aaron Mensing op til at score 10 mål, så er der gode chancer for, at vi står som vindere efter 60 minutter, siger Damgaard afsluttende med et smil.

TTH Holstebro indtager i skrivende stund ligaens 3. plads inden grundspillet afgøres den 4. april mod Aalborg Håndbold.

Personlig sponsor for Allan Damgaard er Jens Jensen.

Månedens TTH-profil præsenteres i samarbejde med Nørre Vosborg.

Del på facebook