Månedens TTH-profil: Inger Smits


04.10.2018 | Af Morten Toft

Inger Smits blev i forbindelse med gårsdagens kampe til Superonsdag, kåret som "Månedens TTH-Profil" for september måned. Månedens TTH-Profil er sponsoreret af Nørre Vosborg. 

Inger Smits har været her, der og alle vegne i 2018/19 sæsonstarten for TTH's damehold. Den hollandske TTH-back har præsteret imponerende 45 mål på 74 skud i 7 kampe i HTH Ligaen. En scoringsprocent på 61% er en af de højeste for en back i HTH Ligaen, og ikke nok med den imponerende scoringsprocent, så er de mange mål i skrivende stund værdig til en 1. plads på topscorerlisten for hele HTH Ligaen.

Inger Smits imponerer også i forhold til DF-H's MEP-rating, hvor TTH-backen har en MEP på 26,86 - Dette giver en foreløbig 2. plads blandt alle spillerne i HTH Ligaen. 

Statistikken taler sit tydelig sprog, og dermed tilfalder en velfortjent kåring til Inger Smits, som Månedens TTH-Profil i september måned. 

- Det har stor betydning for mig at blive Månedens TTH-profil, og jeg er meget stolt af kåringen. Det er vigtigt for at mig personligt at gøre det godt, men generelt føler jeg at hele holdet har præsteret flot i gennem september, siger Inger Smits.

Den fine ligasæsonstart for TTH-damerne betyder samtidig meget for den hårdtskydende TTH-back. 

- Det har været vigtigt at vi kom godt fra start i sæsonen, da vi har mødt modstandere, hvor det var et krav at vi fik point. Det gav et pres på os, om at skulle præstere, og det synes jeg at vi har gjort. Det viser styrken i holdet, fortæller Inger Smits og fortsætter:

- Jeg havde ikke forventet at det ville gå så godt i ligaen fra start, på grund af den store udskiftning i truppen som vi har oplevet. Men jeg synes at alle de nye har budt ind med deres, og så har vi formået at sætte et godt koncept sammen.

Venskabet med Lynn Knippenborg

- Jeg er meget glad for at Lynn er kommet til klubben. Vi har en fortid sammen både fra et hollandsk akademi, klubhold i Holland, det hollandske landshold og nu TTH Holstebro. Så vi har kendt hinanden længe, og det er rart at spille sammen med en god ven, siger Inger Smits og tilføjer:

- Lynn har haft en stor påvirkning på mine præstationer her i starten af sæsonen. Hun er en dygtig playmaker, der gør sine holdkammerater gode, og det har især smittet af på mig, siger Inger Smits.

Topscorer i HTH Ligaen

Som nævnt er Inger Smits den nuværende topscorer i HTH Ligaen med 45 mål i 7 kampe. Den 179 cm. høje back, vil dog ikke alene tage ros for de mange mål. 

- Hele holdet gør en stor indsats for at hjælpe mig til at lave målene, det er på ingen måde kun en individuel indsats. Men jeg er naturligvis meget glad for at tingene lykkes, og jeg arbejder hårdt for at kunne levere i kampene, siger topscorer, Inger Smits.

Fakta om, Inger Smits

Alder: 24 år
Højde: 179 cm.
Vægt: 72 kg.
Første dag i TTH-Holstebro: 1. juli 2017
Kampe for TTH: 33
A-landsholdskampe for Holland: 14
Uddannelse: Human movement sciences

Del på facebook