Månedens TTH-profil: Jeppe Hauskov


12.11.2021 | Af Nanna Gantris

Jeppe Hauskov har været yderst træfsikker på højre fløj den seneste måned. Den gode stime har været selvforstærkende for den 22-årige fløjspiller, der trods sin unge alder har været gennem mere end de fleste håndboldspillere.

Der har været ild i armen og fart i fødderne på TTH Holstebros Jeppe Hauskov den seneste måned. Højre fløjen har i oktober scoret 23 mål på imponerende 27 forsøg – heraf er de 17 af scoringerne indkasseret over to kampe. Han har været på HTH-ligaens hold to gange, og så er han blevet valgt til Holstebro Kommunes ”Made in Holstebro”-talentprogram.

- På det personlige plan har oktober måned været ganske fornuftig, siger Jeppe Hauskov beskedent, inden han fortsætter:

- Jeg har været meget i tvivl om, hvorvidt jeg kunne finde tilbage på et højt niveau efter 2,5 år væk fra banen. Så det har været en forløsning at opleve, at jeg godt kunne komme tilbage til mit gamle niveau.

”Det er slut, Jeppe”
Med til historien om Jeppe Hauskov følger nemlig en lang og sej kamp for at komme tilbage til håndbold og harpiks. Kort tid efter sit gennembrud i den danske liga, pådrog den dengang 19-årige højre fløj sig en alvorlig rygskade. Efter utallige måneder med lægekonsultationer og genoptræning i styrkerummet måtte han opgive drømmen om professionel håndbold. Lægerne kunne ikke hjælpe ham tilbage på gulvet i Gråkjær Arena. 

Livet som håndboldspiller blev derfor lagt på hylden, men drømmen om at komme tilbage på banen slap Jeppe Hauskov aldrig helt. Derfor var det også en enorm sejr, da han gennemgik en succesfuld operation i Tyskland og sidste år kunne genoptage sin håndboldkarriere.

- Det er surrealistisk at jeg sad hos lægen i starten af 2019 og fik af vide, at jeg aldrig kom til at spille håndbold igen. Og nu sidder jeg her, to år senere: Jeg er tilbage på mit gamle niveau og er kåret til Månedens profil. Det er vildt og vandvittigt og fantastisk, siger Jeppe Hauskov med et smil.

Den nu 22-årige fløjspiller har svært ved at gemme smilet på læberne, når han ser tilbage på de seneste tre år. Og med god grund:

- Det seneste tid har været en selvforstærkende periode. Jeg har haft en god måned, og når jeg så ser tilbage på det, jeg har været igennem, så bliver tingene bare endnu bedre. Jeg nyder at spille håndbold på en anden måde, end jeg gjorde før min skade.

Månedens TTH-profil præsenteres i samarbejde med Nørre Vosborg.
Personlig sponsor for Jeppe Hauskov er Havskov Svineproduktion. 

Næste hjemmekamp for Hauskov & co. er lørdag den 20. november mod lokalrivalerne fra Skjern Håndbold. Køb dine billetter her

Del på facebook