Månedens TTH-profil: Jonas Porup


10.01.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Louise Boo

Jonas Porup tog ansvar, da flere af holdkammeraterne måtte udgå i december måned. Derfor er han årets sidste TTH-profil i 2020. Prisen præsenteres i samarbejde med Nørre Vosborg

Som ledestjernen i juleevangeliet gik Jonas Porup forrest, da der var allermest brug for det i december måned. Der blev delt tæsk ud i forsvaret, og i angrebet udviklede den normale forsvarsgeneral sig til en farlig skytte:

- Det gav lidt sig selv, at jeg skulle spille angreb i de sidste to kampe. Med Enderleit, Meklenborg og til sidst Smits ude, var vi kun fire bagspillere tilbage, siger Porup med et forsigtigt smil. Ingenting er dog så skidt, at det ikke er godt for noget:

- Jeg vil også gerne spille angreb, og det gik jo nogenlunde godt, siger hovedpersonen selv, der sluttede december måned af med 6 mål og 3 assists i kampen mod Fredericia.

Åbn munden, Jonas
Jonas Porup har været en del af Holstebro-mandskabet siden juni 2016. I medaljeskabet hænger bl.a. pokalguld, pokalsølv, DM-bronze og en erindringsmedalje fra EHF Cup Finals i Kiel, hvilket vidner om, at forsvarsgeneralen har en vis erfaring i den hvide TTH-trøje. Erfaring som nu bliver omdannet til ansvar:

- Patrick Westerholm pacede mig til at tage ansvar og åbne munden. Den opgave er blevet bragt med videre under Søren Hansen, og det er fortsat noget jeg øver mig på, siger Porup, der trives med opgaven:

- Jeg vil gerne stå med noget af ansvaret - både når det går godt, og når det går mindre godt. Jeg kan godt lide presset, og jeg synes det er sjovt og udfordrende at skulle styre tingenes gang - specielt i forsvaret.

Om få måneder går Nissumdrengen ind i sit 30. leveår. Og alderen giver nye arbejdsopgaver, mener han:

- Der er stor forskel på at være Jonas 21 år og Jonas 29 år. Når man bliver mere erfaren, er det ikke altid en selv, der skal brilliere. Selvfølgelig skal man score mål, men man skal også kunne bidrage med nogle ting, så ens holdkammerater kan spille godt. Det synes jeg er vigtigt, for at tingene fungerer, afslutter Porup.

Personlig sponsor for Jonas Porup er Seat Holstebro.

Del på facebook