Mathilde Hylleberg indstiller karrieren


14.03.2020 | Af Louise Boo, foto: Ole Mortensen

Efter mange år med håndbold som første prioritet, vælger 21-årige Mathilde Hylleberg en anden vej. Tiden er inde til at satse på andre kvaliteter end håndbolden.

- Jeg er mere end Håndbold-Mathilde. Jeg har andre menneskelige kvaliteter, som jeg har brug for at prøve af, og nu er tiden inde til, at det er det, jeg skal, siger Mathilde Hylleberg.
 
Efter en længere pause fra håndbolden stod det klart, at det ikke var den professionelle håndboldkarriere, som var det rigtige valg for Mathilde Hylleberg.
 
Hun ønsker nu i stedet en tilværelse, hvor hun i langt højere grad kan være herre over sin egen tid.
 
- Jeg har i næsten 10 år haft håndbolden som min klare første prioritet og har haft en hverdag som fra morgen til aften var styret af håndbolden. På trods af at jeg har haft store oplevelser med TTH og med diverse landshold og mødt masser af dejlige mennesker, som jeg aldrig ville være foruden, har jeg i løbet af det seneste halve år stille og roligt mærket en faldende motivation og manglende fysisk og mentalt overskud, siger Mathilde Hylleberg.
 
Som en pligtopfyldende person både professionelt og privat, har det været svært at engagere sig fuldt ud  andre steder såsom familien og i fritiden.
 
- Jeg har manglet tid til andre ting, og det er begyndt at gå mig mere og mere på. Jeg kan bare mærke, at jeg har meget andet, jeg gerne vil deltage og engagere mig mere i. Jeg har valgt mange ting fra både personligt og familiemæssigt, og selvom jeg har fået utroligt meget gennem håndbold, er det tid til at være på en anden bane, siger Mathilde Hylleberg.

En hård proces men den rigtige løsning
 

Beslutningen om at lægge håndbolden på hylden har været længe undervejs. De mange træningspas, tests og kampe gav ikke længere samme glæde og overskud. Senere blev det dalende engagement erstattet af en mæthed af sporten.
 
- Jeg havde bare brug for at finde en balance mellem, hvem jeg gerne vil være, altså hvem er Mathilde udover ”Håndbold-Mathilde”. Og det var svært for mig”.
 
I den forbindelse uddyber Mathilde Hylleberg, hvor stolt hun var over sin debut på landsholdet. Men til trods for en lovende landsholdskarriere, var der andre ting, som var mere vigtige.
 
- For mig har klubben altid haft førsteprioritet. Landsholdet har været en kæmpe bonus, som jeg er sindssygt stolt over at have fået muligheden for at være en del af. Der var bare andre faktorer, der har vejet tungere. Og jeg nærede allerede før landsholdet en anelse mæthed over for håndbold, forklarer Mathilde Hylleberg, der har brugt den seneste tid på at træffe sin beslutning om, hvordan fremtiden fremadrettet skal se ud.
 
TTH-direktør: Mathilde har givet os så meget

At Mathilde Hylleberg indstiller karrieren og dermed også slutter en længere håndboldhistorie af i TTH Holstebro, ærgrer TTH-direktør John Mikkelsen. Samtidig har han stor respekt for beslutningen og ønsker Mathilde Hylleberg alt muligt held i fremtiden.
 
- Mathilde har givet TTH Holstebro alt i hendes næsten 10 år i klubben. Både som person og som spiller har hun givet os masser af dedikation, og med hendes personlighed og hendes håndboldmæssige potentiale og kvaliteter, har hun været en fantastisk TTH-ambassadør over for både sponsorer, tilskuere, frivillige og klubfolk, både store og små. Vi kommer til at savne hende, og vi håber hun i fremtiden kigger forbi Gråkjær Arena som TTH-fan, siger John Mikkelsen. 

Del på facebook