Mikkel Hansen træd til side! Fornem hæder til TTH'er


11.05.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

Kay Smits er kåret til EM-kvalifikationens mest værdifulde spiller. TTH’eren tog prisen foran verdensstjerner som Mikkel Hansen, Kiril Lazarov og Andy Schmid.

I forrige uge var Kay Smits med til at kvalificere Holland til landets kun andet europamesterskab i historien. Og nu er der personlig hæder til TTHs højre back.

Kay Smits er kåret som EM-kvalifikationens Most Valuable Player (MVP) af det europæiske håndboldforbund efter at have spillet en nøglerolle i Hollands EM-kvalifikation. Smits har scoret 48 mål i seks kampe, og ydermere har han afgjort tre af Hollands opgør, med pointgivende scoringer i kampens sidste 30 sekunder. Dette har man fået øjnene op for hos EHF og derfor må verdensstjerner på stribe træde til side for TTHs 24-årige hollænder:

- Jeg er stolt over, at jeg har spillet godt for mit landshold, men jeg har ikke gjort det alene. Håndbold er en holdsport, og uden mine holdkammerater havde jeg ikke haft muligheden for at præstere så godt, som jeg gjorde, siger Kay ydmygt.

Fra det sydlige Holland til verdenstoppen
Foruden Kay Smits, der til sommer skifter Holstebro ud med den tyske storklub SC Magdeburg, råder Holland også over andre unge, talentfulde spillere som Dani Baijens fra tyske TBV Lemgo og Luc Steins, der slår sine folder i PSG sammen med Mikkel Hansen:

- Man kan tydeligt se, hvordan vi har udviklet os fra den seneste EM-kvalifikation. Her røg vi til EM på sidste mandat, som en af de bedste treere, men denne gang har vi kvalificeret os direkte som toer i gruppen, hvor vi slog Polen klart i den afgørende kamp. Det er jeg stolt over, afslutter Kay Smits.

Det er heldigvis ikke kun i den hollandske nationaldragt, Kay Smits kan score mål. Han indtager i skrivende stund HTH Herreligaens 4. plads over mest scorende spillere med 169 mål.

TTH Holstebro spiller næste kamp på søndag, når man møder de danske mestre fra Aalborg Håndbold i slutspillets sidste kamp. Opgøret kan ses direkte på TV2 klokken 16.00.

Personlig sponsor for Kay Smits er Nørre Vosborg.

Del på facebook