Mors-Thy nedlagt af stærk defensiv


01.02.2019 | Af Morten Toft - Foto: Alex Paulsen

TTH Holstebro kan tilføje to point til liga-kontoen efter fredagens lokalbrag mod Mors-Thy Håndbold. De hvidblusede løb med en 25-21 sejr foran 2.289 tilskuere i Gråkjær Arena.

Fight, vilje og attitude; det var kravene som Patrick Westerholm stillede til sine spillere på taktikmødet før kampen mod Mors-Thy Håndbold. Der skulle blive brug for alle tre ting i lokalopgøret. 

Mødet mellem de to naboklubber blev nemlig en jævnbyrdig affære, hvor holdene havde svært ved at rykke fra hinanden. Efter 30 min. var stillingen 10-10, og her var de defensive optrædener det mest seværdige.  

Efter pausen kom der mere flow i angrebsspillet fra TTH, og det skabte en føring på 21-16 efter 47 min. Den markante føring blev dog reduceret til 21-19 blot fire minutter senere, og det skabte nervøse miner hos publikummet i Gråkjær Arena. 

Heldigvis blev et vellykket indhop fra Sebastian Frandsen løsningen for TTH, og med 5 redninger i kampens sidste 10 minutter, cementerede den 2 meter høje målvogter en forholdsvis sikker sejr. 

Kampens bedste spiller blev Vignir Svavarsson. Islændingen leverede en solid defensiv indsats og 5 scoringer i kampen på 5 forsøg. 

- Mors-Thy var måske ikke helt på toppen, men jeg synes at vi står godt i forsvaret, og vi formår at holde dem på 21 mål. Både vores 6-0 og 5-1 forsvar fungerer, og det var super at se, siger Vignir Svavarsson og tilføjer: 

- Vi har førhen haft en tendens til at dumme os mod de hold som vi bør slå, men jeg synes vi holder koncentrationen og intensiteten oppe mod Mors-Thy, og derfor står vi med de to point. 

I den kommende tid kan Vignir og Co. se frem til masser af liga og EHF Cup kampe. Islændingen ser frem til kampene. 

- Vi står overfor en hamrende hård måned, hvor det bliver vigtigt at vi tager en kamp ad gangen. Men det er en god følelse at starte striben af kampe med en sejr, slutter Vignir. 

 

TTH Holstebro # Mors-Thy Håndbold 25-21 (10-10)

Kampstatistik TTH Holstebro
Redninger: Simon Gade 11/28 (39%) Sebastian Frandsen 5/9 (55%)
Mål: Vignir Svarvarsson 5, Jac Karlsson 3, Magnus Bramming 3, Kasper Kildelund 3, Peter Balling 3, Viktor Östlund 2, Jonas Porup 2, Lars Mousing 1, Kay Smits 1.
Udvisninger: 1

Kampstatistik Mors-Thy Håndbold
Redninger: Søren Pedersen 2/16 (12%) Ronnie Nicolaisen 7/14 (50%) 
Mål: Mads Andersen 6, Allan Hansen 3, Søren Nørgaard 2, Lasse Pedersen 2, Marcus Dahlin 2, Stefan Nielsen 1, Frederik Tilsted 1, Erik Toft 1, Jakob Hessellund 1, Asbjørn Madsen 1, Kasper Lindgren 1.
Udvisninger: 2

Tilskuertal: 2.289

Del på facebook