"Når vi har været i modvind sammen..."


16.10.2020 | Af Louise Boo, foto: Ole Mortensen

...så skal vi også tilbage på sporet igen...sammen. Det er ordene fra anfører, Christoffer Cichosz, efter håndboldlussingen mod Skjern.

Der er set video af kampen dagen derpå, og mange ting er snakket igennem efter opgøret i Skjern Bank Arena.

For mange ting gik ikke som planlagt og resulterede i fejl og dårlige beslutninger på banen. Ifølge Christoffer Cichosz spillede det bare ikke i store dele af kampen, og det beklager han.

- Vi ville rigtig gerne, men kunne ikke få det til at lykkedes. Og så kom det til at se rigtigt dumt ud. Det er vi rigtig kede af, siger anføreren. 

Samtidig spillede Skjern en af de bedste kampe i lang tid, og hvor De Grønne bare blev ved med at finde vej til mål, dalede effektiviteten hos De Hvide.

- Det, jeg kan konstatere, er, at der er en usikkerhed, der forplantede sig, hvor vores spil blev en anelse desperat. Og det er jo sjældent godt, når man ikke føler, man kan spille op til sit bedste, men måske lægger lidt hæmninger på sig selv, fordi man er bange for at lave fejl, siger Christoffer Cichosz.

Kollektiv indsats for at komme ovenpå

Selvom den dårlige smag i munden efter nederlaget ikke "bare" kan skylles væk, så ligger der alligevel en løsning og venter. Den handler om at rejse sig i modgang og stå sammen. 

- Når tingene ikke kører, må vi hjælpe hinanden ekstra meget i stedet for at prøve at afgøre det hele selv. Det er jo rigtig vigtigt, at vi løser det som hold, siger Christoffer Cichosz og fortæller, at der både er talt om spillemæssige ting, men også mentale.

På banen ligger der også forbedringer i forsvaret, som fremadrettet er et fokuspunkt.

- Vi kan arbejde mere med det fysiske i forsvarsspilet. Vi tabte for mange dueller, og når der så er en, som bliver snydt, skal en holdkammerat komme og hjælpe. Det skal vi have trænet, siger Christoffer Cichosz.

Forude venter altså en fokuseret forsvarstræning og en videreudvikling af de ting, som trods alt fungerede fint.

- Der ligger en kæmpe træningsindsats forude, hvor vi skal arbejde benhårdt, og også kommunikativt være bedre over for hinanden. På samme tid skal vi fastholde det gode spil, hvor eksempelvis Kay spiller en rigtig fin kamp. Kan vi krydre det med at andre også kan komme rigtig godt i gang, er vi på rette vej, siger Christoffer Cichosz.

Personlig sponsor for Christoffer Cichosz er Jakobsen & Blindkilde.

Del på facebook