Ny landsholds-udtagelse til TTH-spillere


14.04.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Louise Boo

Yderligere to TTH-spillere skal finde passet frem i uge 17. Denne gang er der tale om Jorn og Kay Smits, som kan sende Holland til et historisk EM i 2022.

TTHs brødrepar Jorn og Kay Smits har mulighed for at skrive historie, når de den 25. april drager på landsholdstogt med Holland. I to EM-kvalifikationskampe mod Tyrkiet og Polen skal Smits-brødrene og resten af det hollandske mandskab forsøge at kvalificere sig til landets kun anden EM-slutrunde nogensinde. Jorn Smits er ikke i tvivl om betydningen af en mulig EM-billet:

- Det ville være kæmpe stort for hollandsk herrehåndbold at kvalificere sig til en slutrunde. I 2020 kom vi med på sidste mandat som bedste 3’er i kvalifikationen. Denne gang vil vi selv afgøre tingene.

’Det er godt ud’
Foruden EM-deltagelsen i 2020 skal man mere end 50 år tilbage for at finde seneste, og eneste, slutrunde for et hollandsk herrelandshold. Derfor er ”The Smits” yderst motiverede for at spille sig med i håndboldens fine selskab. Dette kræver dog i første omgang en sejr over Tyrkiet den torsdag den 29. april:

- Det ser godt ud. Vi er et bedre hold end Tyrkiet, så på papiret skal vi vinde den kamp, siger Kay Smits.

Lykkedes det samtidig Slovenien at slå Polen senere samme aften, er Holland klar til EM i 2022. Ellers har Jorn, Kay og holdkammeraterne endnu en mulighed, når de møder Polen den 2. maj i EM-kvalifikationens sidste kamp.

Inden brødrene kan finde pas og kuffert frem, venter der dog to slutspilskampe med TTH Holstebro. Første opgør spilles på søndag klokken 18.00 mod Skanderborg Håndbold og vises direkte på TV2 Sport.

Personlig sponsor for Jorn og Kay Smits er ID Identity og Nørre Vosborg.

Del på facebook