Nye udfordringer til TTH-talenter


12.01.2021 | Af Nanna Gantriis - Foto: Ole Mortensen

Tobias Bay har forlænget sin kontrakt, mens Johan Kofoed tager næste skridt efter denne sæson.

Efter et flot efterår har venstrefløjen Tobias Bay og TTH Holstebro valgt at forlænge samarbejdet med yderligere ét år. Dermed løber kontrakten nu til sommeren 2022.

For det 20-årige Made in Holstebro-talent var forlængelsen et naturligt skridt:

- Der var mange ting som talte for en forlængelse. Jeg trives på holdet, vi har et godt trænerteam, og der er gode folk i og omkring klubben. Desuden er TTH en klub, hvor der forventes meget af dig, og dét tror jeg kan udvikle mig yderligere.

Rykker man en plads længere ind i banen, er der ligeledes nyheder at hente. Til sommer bytter Johan Kofoed Holstebro ud med Hovedstaden, hvor han skal tørne ud for 1. divisionsklubben Ajax København:

- Jeg ser dette skifte som et naturligt skridt for mig. Jeg vil gerne spille mig til mere erfaring, så jeg på sigt kan blive en etableret ligaspiller. Jeg håber at kunne indhente rutine i Ajax, siger den 19-årige venstre back.

Talentprogram bærer frugt
Både Tobias Bay og Johan Kofoed har været en del af Made In Holstebro-talentprogrammet hos Holstebro Elitesport og udspringer af klubbens eget talentakademi. Dette skaber stolthed hos TTH-direktør John Mikkelsen:

- Fra klubbens side er det dejligt at se, hvordan to lokale talenter - som har taget turen fra sportsklasserne på Nørre Boulevard Skolen og op gennem vores eget talentakademi - nu gør det så godt, at de kan være med på eliteniveau, siger direktøren, som får lov at beholde det ene af talenterne mindst et år endnu:

- Tobias er en spændende fløjspiller, som hele tiden udvikler sig. Derfor har han nu et niveau, hvor han gør sig fortjent til mere og mere spilletid på liganiveau. Han har en god læremester i Magnus Bramming, og Tobias lægger lag på sit spil.

Udvikling er også nøgleordet for Johan Kofoed, og John Mikkelsen sender højre backen afsted med følgende ord:

- For Johan gælder det nu om at få mange flere kampminutter i benene, og derfor synes vi, det er et rigtigt godt valg for ham at tage til Ajax København, hvor han bliver en del af et godt miljø. Vi vil følge Johan de kommende år, og håber han fortsat må udvikle sig.

Personlig sponsor for Tobias Bay og Johan Kofoed er NK Cykler og Holstebro Elitesport.

Del på facebook