Rygskade tvinger Hauskov til håndboldstop


21.02.2022 | Af Nanna Gantriis - Foto: Louise Boo

Den rygskade Jeppe Hauskov har døjet med de seneste fem år, har fået et tilbageslag som gør, at højrefløjen må indstille sin karriere til sommer, et år før hans kontrakt udløber.

Han tog håndbolddanmark med storm, da han blot 17 år gammel trådte ind på TTH Holstebros ligahold. Han var med, da klubben fik debut i Champions League, han var med, da klubben vandt pokalguld i 2018 og senest var han i 2020/21 med, da TTH Holstebro var et tophold igennem hele sæsonen.

Men nu er det desværre slut med håndbold på øverste hylde for Jeppe Hauskov. Ryggen kan pt ikke holde til et liv som elitesportsudøver:

- I udebanekampen mod Aalborg i november måned vendte nogle velkendte, men desværre også slemme smerter tilbage. Vi troede i starten det var noget, jeg med vejledning fra vores sundhedsstab kunne træne godt op. Men det har desværre vist sig, at vi ikke kan træne ryggen op til mit gamle niveau, udtaler Jeppe Hauskov.

 

Fortryder ikke comeback
Den talentfulde fløjspiller har allerede én gang tidligere i sin karriere snydt eksperterne.Tilbage i sommeren 2019 måtte han holde en længerevarende pause væk fra håndbolden, men en succesfuld operation i Tyskland gav ham håbet om at vende tilbage til banen i Gråkjær Arena:

- Det var fantastisk at gøre comeback. Jeg havde egentlig indstillet mig på, at det var et farvel til håndbolden dengang i 2019, så jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg trods alt fik 1,5 år mere i TTH-trøjen.

Selvom udfaldet også denne gang er et farvel til håndbolden, så er der alligevel stor forskel på den Jeppe Hauskov, der sagde stop i henholdsvis 2019 og 2022.

- Tilbage i 2019 kunne jeg knap gå 1 kilometer om dagen. Nu kan jeg få en hverdag, hvor jeg kan tolerere mine smerter og leve nogenlunde normalt. Så operationen jeg fik foretaget i 2020 virker stadig. Den virker bare ikke længere godt nok til, at jeg kan leve et liv som elitehåndboldspiller.

 

Minderne i TTH-trøjen vil altid hænge ved
Nu venter der så et nyt, og fortsat ukendt, kapitel for 23-årige Jeppe Hauskov. Og selvom ærgrelsen over karrierestoppet fortsat er stor, så vil de mange minder i TTH-trøjen hænge ved. 

- Fællesskabet i omklædningsrummet, adrenalinen over at score i Gråkjær Arena, oplevelserne jeg har haft, og sejrene vi har vundet. Dem vil jeg altid have med mig, siger han og retter samtidig en tak til de folk, der har været omkring ham i denne periode: 

- Jeg er så taknemmelig for den forståelse og tillid, jeg har mødt fra folk i og omkring klubben: Struer Fysioterapi, mine holdkammerater, vores direktør John Mikkelsen, dem alle sammen. De har altid troet på, at jeg skulle komme tilbage; Faktisk har de til tider troet mere på mig, end jeg selv har. Det vil jeg altid være dem taknemmelig for.

 

Altid velkommen ”hjem” i Gråkjær Arena
Direktør John Mikkelsen føler med Jeppe Hauskov, men er samtidig glad for, at klubben gav ham muligheden for at gøre comeback i TTH Holstebro:

- Vi er glade for, at vi gav Jeppe chancen for at komme tilbage på ligaholdet. Han har kæmpet en forbilledlig kamp for at komme tilbage på håndboldbanen, og han viste os senest i efteråret, hvilket højt niveau, han besidder. Vi er utrolig kede af, at ryggen nu sætter en stopper for hans håndboldkarriere, for der er ikke noget vi hellere vil se, end en vellidt, dygtig lokal dreng som Jeppe på vores hold. Han vil fortsat være en af os, og han er altid velkommen i Gråkjær Arena, siger John Mikkelsen til slut. 

Personlig sponsor for Jeppe Hauskov er Havskov Svineproduktion, der gennem hele forløbet har været en trofast partner for Jeppe og klubben.

Del på facebook