Søren Hansen: 'Jeg glæder mig til at vende tilbage'


24.05.2022 | Af Nanna Gantriis - Foto: Photo Overlund

Efter en periode væk fra håndbolden er Søren Hansen på vej tilbage. I de seneste måneder har han på nedsat tid fulgt træninger og kampe i TTH Holstebro, og efter sommerferien vender Søren tilbage som ligatræner i klubben.

Det velkendte glimt i øjet er tilbage hos Søren Hansen. Det har det faktisk været, siden han i marts vendte så småt tilbage til jobbet i TTH Holstebro. 

Træneren måtte i slutningen af sidste år lade sig sygemelde med stress-relaterede symptomer, men efter et godt forløb, er Søren Hansen nu så godt på vej, at han er klar til at genindtage sin rolle på TTH-bænken til sommer.

- Jeg har været igennem en god proces det seneste halve år, og med professionel sparring samt en god ”tilbagekomstplan”, så føler jeg mig som en rigtig god udgave af mig selv.

Svær tid, men lærerig proces
Sidst i november blev den passionerede træner, i overensstemmelse med klubben, sygemeldt efter et anderledes år på håndboldbanen:

- Vi kom fra en meget succesrig sæson, hvor vi spillede om at komme i DM-finalen og generelt oplevede mange succeser sammen. Vi gik positive ind til den nye sæson, men vi blev i efteråret ramt af utrolig mange skader kombineret med et meget stramt kampprogram. Det skal ikke ses som en undskyldning, men det var udfordrende, når nu ambitionerne og forventningerne var de samme - både fra os selv og fra folk omkring os, siger Søren Hansen og fortsætter:

- Alle omkring holdet arbejdede intensivt på at finde løsninger, og i den periode mærkede jeg første gang symptomer på stress i form af trykken for brystet og vejrtrækningsproblemer. På det tidspunkt vidste jeg, at det var noget, jeg skulle tage alvorligt, siger den 42-årige træner, der i samråd med klubben blev sygemeldt og efterfølgende kom i professionelle hænder hos læge og psykolog. 

Vigtig hjælp og en god plan
Med 8 år som spiller og 4 år som ligatræner i TTH Holstebro er Søren en person, der brænder for klubben. Nu brænder han for at komme helt tilbage; og en god plan er vejen frem:

- Den opbakning jeg har fået fra klubben, og den professionelle hjælp jeg har modtaget fra psykolog og klublæge har været rigtig givende for mig. Jeg har været i gode hænder.

Efter en periode helt væk fra håndbolden begyndte Søren Hansen i foråret at være med omkring holdet igen: Først som fluen på væggen, så til nogle af holdets træninger og taktikmøder, derefter som tilskuer til kampene, og senest har Søren siddet med på TTH-bænken, hvor han har hjulpet målmændene under kampe - alt sammen, så han bedst muligt kunne komme godt tilbage. 

Ser fremad med nye ting i værktøjskassen
Udover at være taknemmelig for de fagpersoner, der har hjulpet ham, så er Søren Hansen også taknemmelig for den forståelse, han har mødt fra nær og fjern det seneste halve år. Nu glæder han sig til igen at komme helt tilbage:

- Jeg ser frem til at komme på gulvet igen og genoptage samarbejdet med spillerne og klubben. Jeg er blevet klogere på mig selv, og jeg kommer med nye øjne og masser af ideer. Jeg tror på, at vi sammen kan lykkes med at få klubben tilbage i rette gear, når opstarten til den nye sæson står for døren, slutter Søren Hansen.

Pr. 1. juli vil Søren stå klar som ligatræner i TTH Holstebro.
Hans personlige sponsor er ID Identity.

Del på facebook