Søren Hansen om ærgrelse og arbejdshandsker


25.10.2020 | Af Louise Boo, foto: Gunnar Overlund

Der var stor frustration, afmagt og ærgrelse hos spillere og trænere, da TMS Ringsted tog 1 point i Gråkjær i fredags. Nu taler Søren Hansen åbent og ærligt om en kamp, hvis afslutning gjorde mere end almindeligt ondt. Samtidig er cheftræneren optimist. Med en skærpet indsats til træning med fokus på forsvar og en masse gentagelser, er der håb forude.

1 ud af 1000. Det er sådan cirka sandsynligheden for den scoring, som fra 17 meter blev rettet af i TTH-forsvaret og efterfølgende sneg sig forbi Rickard Frisk i målet.

At udligningen var en realitet i kampens allersidste sekunder, efter et hårdt presset TTH-mandskab i de sidste minutter kom op og tilmed bragte sig foran 32-31, gør ikke frustrationen mindre.

- Faktum er, at det var en usandsynlig scoring. Jeg er ærgerlig og ked af det, siger Søren Hansen og fortsætter:

- En anden meget sigende ting er, da vi spiller 7 mod 6. Porup kommer ind, er oppe i høj fart, god chance, skyder, stolpe ud til dem, som ryger i et tomt mål hos os. Det er små marginaler, som gør ondt.

Når det så er sagt, understreger cheftræneren også, at indsatsen i fredags ikke var god nok. Nu er det på med arbejdshandskerne, hvor Søren Hansen vil have holdet tilbage til det solide forsvar, som var kendetegnet i starten af sæsonen.

Tilbageblik og fremtid

Netop forsvarsspillet er et tilbagevendende emne set ud fra trænerstolen. På baggrund af de seneste tre kampe, tegner sig et billede af et hold, som har haft svært ved at finde stabilitet og balance.

- Forsvaret har hængt lidt. Vi mangler at have den her oplevelse, at vi i længere perioder står godt sammen i forsvaret. Vi har svært ved at finde sammenhængskraft mellem forsvar og målmænd, som gør, at vi mangler nogle redninger i kampene. Så det er den store akilleshæl, siger Søren Hansen.

For træneren var der ellers gode takter at spore i sejren over Bjerringbro-Silkeborg. Her stod forsvaret knivskarpt, og det er det spil, som holdet skal tilbage til.

- Det er vores base. Det SKAL være vores base. Det er her, vi løber vores kontraer fra. Så det ska vi arbejde på og blive bedre til i vores træning. Det kræver, at man har mange gentagelser sammen. Og det skal vi arbejde endnu hårdere på, siger Søren Hansen.

Arbejdshandsker og mere intensitet

- Nu glæder vi os til Lemvig-braget på torsdag, og så er der landsholdspause på 14 dage. Her skal vi have det helt store sundhedstjek, og her håber vi, at vi igen har en fuldtallig trup, siger Søren Hansen om Bramming, Porup, Enderleit og Damgaard, der ikke har kunnet træne 100% i en længere periode.

Søren Hansen regner derfor snart med et skadesfri og kampklart mandskab ligesom ved sæsonstarten. Her var alle fit for fight.

- Det er jo ikke fordi, vi ikke kan dække op eller spille angrebsspil. Det kan vi. Og med de unge spillere, som virkelig også har vist højt niveau, har vi samlet en stærk, bred trup. Så vores gode spil skal nok komme, runder Søren Hansen af, mens han pointerer, at der allerede i den kommende uge, udover forsvar og gentagelser, kommer mere intensitet på banen.

Personlig sponsor for Søren Hansen er ID Identity.

Del på facebook