Stærk anden halvleg sender os videre i pokalen


26.04.2022 | Af Nanna Gantriis

Jonas Gade kaldte aftenens opgør for ”en klassisk pokalkamp”: En kamp med masser af mål og masser af intensitet.

Skovbakken havde læst godt på lektien og startede kampen i et meget højt tempo. Hurtige kontramål og et TTH-forsvar, der havde svært ved at komme i balance, var medvirkende til, at Skovbakken scorede hele 18 mål i første halvleg. Heldigvis bød mange ind i TTH-angrebet - Nikolaj Markussen, Magnus Bramming og Jonas Porup for at nævne et par stykker - og derfor kunne vi gå til pause kun bagud med et enkelt mål: 18-17.

Mens første halvleg foregik på Skovsbakkens præmisser, så foregik de sidste 30 minutter på TTHs præmisser. Forsvaret med Porup, Porsholdt og Gade kom væsentligt bedre på plads, og det fremprovokerede flere tekniske fejl til hjemmeholdet. Kun 12 mål blev lukket ind bag TTH-forsvaret i anden halvleg. 

De gulblusede Skovbakken-folk fortsatte med at kæmpe, men i det sidste kvarter var de hvidblusede kløgtige. Stillingen 28-31 blev på få minutter vendt til 28-35, og efter 60 minutters håndbold viste måltavlen 30-35. Derfor kunne TTH-drengene juble over en sejr og en billet til ottendedelsfinalen i pokalturneringen.

Gade: ’Vi fik vendt kampen’
Jonas Gade kalder aftenens opgør for ”klassisk pokalkamp”:

- Pokalkampe som disse er aldrig lette at spille. Det var heller ikke tilfældet i dag. Alle forventer, at ligaholdene stryger lige igennem disse indledende runder, men det kræver styrke at følge opgaven til dørs. Derfor er vi naturligvis glade for, at det blev til en sejr i dag.

Højrebacken hæfter sig ved den udvikling, han og holdkammeraterne gennemgik i løbet af kampen:

- Vi står ikke godt i forsvaret i første halvleg, men vi får rettet op på det til anden halvleg og får vendt kampen, så den bliver spillet på vores præmisser. Det skal vi tage med videre til kampen mod Nordsjælland på lørdag.

Dagens kamp bød også på et glædeligt gensyn med Nikolaj Enderleit, der var med på holdkortet. Nikolaj arbejder fortsat på at blive helt kampklar, men var med på bænken i dag som et led i hans comeback-plan.

Personlig sponsor for Jonas Gade er Grisehandler Jesper Madsen. 

 

IK Skovbakken # TTH Holstebro 30-35 (18-17)
Målscorer for TTH Holstebro:

Magnus Bramming 8, Rasmus Kier 6, Jonas Gade 4, Nikolaj Markussen 4, Mathias Porsholdt 3, Jonas Porup 3, Allan Damgaard 3, Christian Jensen 1, Frederik Tilsted 1, Jesper Munk 1, Josip Cavar 1. 

 

Del på facebook