Svær beslutning styrker håndbolden i Holstebro


13.04.2020 | Af Louise Boo, foto: Louise Boo

Der er sket meget i TTH Holstebro på kort tid og direktør, John Mikkelsen, sætter nu tre overskrifter på ugen og beslutningen om tophåndboldens fremtid i Holstebro og Nordvestjylland.

For en af de personer, som både var med til at etablere det fælles TTH Holstebro for 20 år siden og som har været en del af klubben i størstedelen af perioden, har den seneste uge været fuld af følelser.

Efter den fælles beslutning af HH90 og TTH Holstebro omkring fremtidens to ligahold i to ligaklubber, står elitehåndbolden i Holstebro over for en ny og spændende tid.

3 budskaber er ifølge John Mikkelsen centrale:

  1. Elitehåndbolden står stærkt i Holstebro

I stedet for at ”kæmpe med hinanden” omkring besparelser og prioriteringer, så står Holstebro nu med to klare og tydelige håndboldprodukter, som hver især har masser af kvaliteter, og som samlet set giver Holstebro et fortsat brand som en af Danmarks førende håndboldbyer med en tostrenget profil. På denne måde kan tilskuere, fans og erhvervsliv i fremtiden stadig få både Camilla Pytlick og Magnus Bramming. Det skal vi glæde os meget over.

  1. Tilvalg og ikke et fravalg af elitehåndbold

Selvom det har været en svær uge, har det overordnet været flot at se, hvordan de to bestyrelser i HH90 og TTH Holstebro har samarbejdet omkring den fælles beslutning. Alle, inkl. mig selv, har haft masser af følelser i spil, da mange af personerne både har været med i etableringen af TTH samt i klubbens udvikling gennem de 20 år. At vi her i klubbens 20-års jubilæumssæson nu skal væk fra hinanden, er hårdt. De to bestyrelser har vist, at de sammen vil det bedste for elitehåndbolden, og de fremover vil samarbejde på flere områder, så Holstebro fortsat vil stå stærk som håndboldby med både talenter og dame- og herreliga.

  1. Stolthed og rettidig omhu

Først og fremmest skal vi være stolte over, at der igennem de seneste 20 år har været klubfolk, trænere, spillere, ansatte, frivillige og sponsorer som sammen har skabt en fantastisk og unik håndboldhistorie. Klubsamarbejdet mellem HH90 og Tvis Håndbold har udviklet TTH til en af Danmarks stærkeste klubber, som både på dame- og herresiden har opnået store triumfer i Danmark og Europa. Vi skal alle være stolte af, hvad vi i fællesskab har opnået. Dernæst må vi forholde os til de økonomiske udfordringer, som vi står i. Selvom klubben de seneste tre år har opnået økonomisk overskud, så er dette kun skabt på ekstra velvilje fra sponsorer, spillersalg og ekstra salgsevents. Med den samfundskrise som vi nu befinder os i, så er det efter min mening kun rettidig omhu og en styrkelse, at klubberne har taget beslutningen om to ligahold i to ligaklubber.

I den kommende sæson vil de to klubber samarbejde på forskellige områder som bl.a. fælles fysioterapeut, fælles målmandstræner og fælles brug af faciliteterne i Gråkjær Arena. Det fastholder det stærke fællesskab og håndboldmiljø, som klubben har i dag. 

Del på facebook