Tilsted: 'Jeg står stærkere efter skade'


15.01.2022 | Af Nanna Gantriis - Foto: Ole Mortensen

Efter 3,5 måneders genoptræning er Frederik Tilsted nu klar til at folde sit store potentiale ud i TTH-trøjen. Vi har taget en snak med playmakeren om det brækkede håndled, der satte en dæmper på klubskiftet og udsigterne til snart at kunne score mål i Gråkjær Arena igen.

Det hvide stykke tape om Frederik Tilsteds højre håndled fortæller historien om playmakerens første halve år i TTH Holstebro.

Den 22-årige thybo kom til klubben i juli måned som et stort talent og tilmed nykåret pokalmester. Klar til at bytte de trygge rammer i Mors-Thy ud med de karakteristiske betonmure i Gråkjær Arena.

Men den første ligakamp for TTH Holstebro førte til et brud på håndleddet. 
Resultatet: To måneder i gips og efterfølgende seks ugers genoptræning. En besked, der var næsten lige så hård, som de førnævnte betonmure i arenaen.

- Det var udfordrende at komme til en ny klub og så starte med at blive skadet. Selvom drengene tog utrolig godt imod mig, så kunne jeg jo ikke være med til det sjove – nemlig at spille håndbold, forklarer Frederik Tilsted, da vi tog os en snak med playmakeren tidligere på ugen.

At vende noget skidt til noget godt
I stedet for at lade selvmedlidenheden tage over, forsøgte Tilsted i stedet at vende skadesperioden til noget positivt:

- Det er altid træls at blive skadet, men det er en del af sporten. Så jeg har fokuseret på at bruge tiden fornuftigt. Sammen med vores fysiske træner Thomas og resten af den fysiske stab har jeg forsøgt at optimere i styrkelokalet og alle andre steder, så jeg kunne bruge skadesperioden til at stå endnu skarpere end før. 

’Bare ind og lave noget fedt’
Kroppen er blevet stærkere, og sulten efter at komme på banen er kun blevet større, i takt med at Frederik Tilsted er blevet sin skade kvit. Nu handler det om at finde sin rolle på holdet, inden den endegyldige debut venter i februar måned:

- Rent sportsligt er det en ny start for mig. Jeg skal bruge januar til at finde ud af, hvordan jeg bedst kan bidrage i vores spil og ikke mindst finde min rolle på banen, siger Tilsted og slutter med et smil:

- Jeg glæder mig helt vildt til at spille betydningsfulde kampe i Gråkjær Arena. Der har været knald på i de seneste opgør, og det glæder jeg mig til at blive en del af. Jeg skal bare ind og lave noget fedt.

Personlig sponsor for Frederik Tilsted er STS Biler.
Første hjemmekamp i det nye år bliver mod Aalborg Håndbold fredag den 4. februar klokken 19.00.

Del på facebook