TTH Herrer: Sådan sommertræner vi


27.06.2020 | Af Nanna Gantriis Mortensen

Hvordan holder du (håndbold)formen ved lige, når hallerne er sommerferielukket og træningen må foregå udenfor? TTHs ligaherrer giver her deres tips og tricks til ferietræningen.

Magnus Bramming: Udforsk andre sportsgrene
Vi har ikke mulighed for at træne i hallen i sommerferien. Derfor bliver det til mange løbeture og styrketræning derhjemme i stedet.

Jeg synes også det er sjovt at spille noget andet sport, eksempelvis tennis, paddeltennis eller basket. På den måde holder man sig i form og får samtidig de retningsskifte, man kender fra håndbold. Dem får man ikke, hvis man ”bare” løber frem og tilbage, og så er det jo sjovere at træne med en bold.

 

Nikolaj Enderleit: Frem med havemålene
Der findes mange alternativer til den traditionelle haltræning. Gå ud i haven og kast med en håndbold uden harpiks. Du kan også finde nogle håndboldmål på en skole eller en legeplads i området, hvor du kan øve dig.

Desuden er det vigtigt at holde håndboldbevægelserne ved lige. Personligt træner jeg bevægelsesmønstre på en kunstgræsbane i mit område for at holde dette ved lige.

 

Johan Meklenborg: Se muligheder frem for begrænsninger
Naturligvis vil der være forskel på at lave den traditionelle haltræning sammen med dine holdkammerater og ferietræning alene hjemme i haven. Brug sommeren på at løbe ture i skoven eller find fitnessudstyret frem derhjemme, hvis du har sådan noget.

En anden god øvelse er at kaste bold op ad en husmur. På den måde undgår du, at skulderen bliver helt slap. Det vigtigste er dog at se mulighederne frem for begrænsningerne ved ferietræningen. Hvis du ser mulighederne, øger du også motivationen til at træne.

 

Personlig sponsor for Bramming, Enderleit og Meklenborg er hhv. Winefamly, Krøyer Pedersen og ID Identity.

Del på facebook